У Львові пройде концерт-реквієм "Слава Небесній сотні"

20 БЕРЕЗНЯ (ЧЕТВЕР), 14:00 у фойє Львівської філармонії пройде прес-конференція: Концерт-реквієм «Слава Небесній Сотні» та презентація книги-реквієму «Небесна сотня»

У прес-конференції беруть участь Володимир СИВОХІП – генеральний директор Львівської філармонії, Євгеній КРУК – концертмейстер оркестру «INSO-Львів», Роман САВЧАК – автор ідеї та упорядник книги-реквієму «Небесна сотня», керівник Громадської організації «Центр соціальних проектів «Хочу жити»

29 березня у Львівській обласній філармонії відбудеться концерт-реквієм «Слава Небесній Сотні» за участі всесвітньовідомих скрипалів Олега Криси та Анатолія Баженова, оркестру «INSO-Львів» та вокальної формації «Піккардійська терція».

За словами генерального директора філармонії Володимира Сивохіпа, цим концертом Львівська обласна філармонія вирішила також підтримати родини загиблих, і частина коштів, отриманих з концерту, буде скерована у фонд підтримки родин загиблих.

На ті дні припадають сороковини загиблих Героїв Майдану. У концерті-реквіємі «Слава Небесній Сотні» буде оспівано ці сумні, але доленосні події через високе, вічне мистецтво. За словами Олега Криси, який перебуватиме на той час у Львові й візьме участь у концерті-реквіємі, «великою честю для нього стане виконання музичних творів на цьому концерті, щоб через музичне мистецтво віддати славу Небесній Сотні, Героям України, які за незалежної України здобували ще одну, практично нову державну незалежність».

У програмі концерту-реквієму звучатиме симфонічна й інструментальна музика, яка допомагає душі пережити біль, завданий трагедією... Зокрема, у виконанні Академічного молодіжного симфонічного оркестру «INSO-Львів» під батутою Володимира Сивохіпа прозвучить Адажіо Семюела Барбера. Адажіо звучало в перші поминальні дні терористичного акту у Нью-Йорку – великої американської трагедії з тисячами жертв. Інший твір – це одна з прекрасних частин Симфонії № 5 Густава Малєра — духовно-сповідальне Адажієтто. Окрім того, Олег Криса на альті і Анатолій Баженов на скрипці виконають Симфонію-кончертанте Вольфганга Амадея Моцарта. Усі ми відчуємо справжній, глибинний зміст цієї музики через гру оркестру і солістів.

Як розповідає генеральний директор філармонії Володимир Сивохіп, «дуже важливою складовою концерту є новий Реквієм – реквієм ХХІ ст. Він незбагненний. Це доволі скромна і малознана лемківська тужлива народна пісня «Гей, плине кача по Тисині». Достойним є прекрасне виконання цієї мелодії львівською вокальною формацією «Піккардійська терція». Пісня вже стала символом сучасної свободи».

Під час концерту фірма «WIZIO» супроводжуватиме виконання музичних творів відеорядом на світодіодному екрані, що підсилить пам’ять про трагічні події на Майдані.

Звучатимуть і фрагменти поезії Майдану, відбудеться презентація книги-реквієму «Небесна сотня». Фотоальбом про загиблих героїв Євромайдану представить автор ідеї та упорядник видання, керівник Громадської організації Центр соціальних проектів «Хочу жити» Роман Савчак. Акція передбачає також виставку плакатів з портретами героїв та вручення книги-реквієму учасникам вечора.

концерт

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: