У Львові проведуть навчання для майбутніх прийомних батьків

Львівський міський центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді запрошує всіх, хто знайомий з проблемою сирітства та є небайдужим до життя дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, подумати про можливість дати таким дітям сім’ю та тепло родинного вогнища. 20 березня розпочинається навчання для кандидатів у опікуни, піклувальники, прийомні батьки та батьки-вихователі дитячих будинків сімейного типу, повідомили Дивись. Інфо у прес-службі ЛМР.

Програма навчання має на меті дати людям, які прийняли рішення взяти в сім’ю дитину-сироту або дитину, позбавлену батьківського піклування, основні знання з педагогіки, психології, особливостей розвитку дитини. Навчання є інтерактивним, у формі тренінгових занять, триватиме шість днів: 20, 21, 27, 28 березня та 3, 4 квітня. Проводитимуть заняття регіональні тренери з питань підготовки кандидатів у прийомні батьки, батьки-вихователі, опікуни, піклувальники Тибура Наталя Олегівна та Тріль Ірина Богданівна.

Вже зголосилось вісім подружніх пар, охочих пройти таке навчання та в майбутньому стати сім’єю для дітей, які дуже цього чекають.

«Саме у сім’ї закладається найважливіше: моральні засади, здоров’я, стосунки, родинне коло. Сім’я забезпечує дитині атмосферу любові та взаєморозуміння, гармонійний розвиток, підготовку до самостійного життя в суспільстві. Але, на жаль, у наш час є діти, позбавлені родинного тепла. Лише 3% з них є сиротами, решта – це діти, які внаслідок соціальних, економічних та морально-психологічних причин стали сиротами при живих батьках. Але усі вони однаково потребують сімейного тепла та батьківської любові. Тому так важливо зробити все, залежне від нас, аби у кожної дитини була сім’я», - розповіла Ірина Тріль, головний спеціаліст Львівського міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: