20 березня світ відзначає Міжнародний день театрів для дітей та молоді (програма)

Управлінням освіти ЛМР спільно з Навчально-методичним центром освіти Львова та Першим українським театром для дітей та юнацтва у листопаді 2013 року розпочалося впровадження освітньо-культурного проекту «Театральна педагогіка». В рамках цього проекту 20 березня планується відзначення Міжнародного дня театрів для дітей та молоді, повідомили Дивись. Інфо у прес-службі ЛМР.

Метою проекту «Театральна педагогіка» є  створення в місті освітньо-виховної системи культурологічного розвитку дітей та молоді; спрямування діяльності педагогів на перетворення дозвілля у чинник особистісного творчого розвитку учнів за допомогою духовного потенціалу театрального мистецтва;  модернізація змісту освіти засобами міських театрів на прикладі Першого українського театру для дітей та юнацтва; використання новітніх технологій навчання для розвитку творчих здібностей; формування в учнів ціннісного ставлення до світу, до мистецтва, здатності сприймати і примножувати художні цінності у царині дозвілля через власний емоційний досвід; пропагування театрального мистецтва.

Цільовою групою проекту є учні 7-11класів, учителі, педагоги-організатори, соціальні педагоги, практичні психологи, батьки.

«20 березня весь світ відзначає Міжнародний день театрів для дітей та молоді. В цей день шкільні театри Львова мають можливість показати свої вистави на професійній сцені Першого українського театру для дітей та юнацтва.  Також у рамках святкування відбудеться флеш-моб «Я люблю театр», представлення волонтерського руху Першого українського театру для дітей та юнацтва та посвята у волонтери учнів загальноосвітніх навчальних закладів Львова», - зазначили організатори.

 

Повна програма святкування на 20 березня:

11:00 – вистава «О 8-ій вечора на Ковчезі» У. Губ;

13:00 – флеш-моб на площі Ринок «Я люблю театр»;

13:30 – зустріч у дворику театру, де всіх учасників та гостей свята зустрінуть персонажі з улюблених вистав, прикрашене театральне подвір’я, музика діджея Лиса Микити;

З 14 год. – урочиста частина: представлення волонтерського руху та посвята у волонтери театру;

 

Свої вистави покажуть такі шкільні колективи:

Домашній дитячий театр-студія «Золотий клуб’Ок» - «Глум» забава віршами Ю. Тувіма;

Школа № 52 – «Колобок»;

Школа № 22 – «Наймичка» Т. Шевченко;

Школа № 17 – «За двома зайцями» М. Старицький;

Школа № 18 – «Попелюшка»;

Школа № 44 – «Тополя» Т. Шевченко;

Львівська лінгвістична гімназія – «Чугайстер» Л. Горошко.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: