У Львові пройде пікет проти свободівських методів «вирішення справ»

20 березня 2014 року о 10.00 год під стінами Львівської міської ради розпочнеться пікет з метою недопущення прийняття депутатами рішення про надання гуртожитку статусу соціального житла, повідомляє Громадський прес-центр Львівщини.

Будь яка діяльність в Україні, суспільно-політичні, економічні процеси, в т.ч.  надання житла, його утримання, відчуження, регулюється певною системою нормативно-правових актів, лише ВО «Свобода» керується лише одним рядком одного закону (п. б ч. 5 ст. 5 Закону України «Про забезпечення реалізації житлових прав мешканців гуртожитків») не враховуючи положення інших: «після  прийняття  гуртожитку  у  власність  територіальної громади згідно з цим Законом місцева рада приймає на сесії в межах своєї  компетенції  відповідне  рішення   щодо   подальшого   його використання, а саме: надати цілісному  майновому  комплексу  статус  "соціальне житло"  та не дозволяти приватизацію його жилих приміщень.»

Люди наголошують, що при прийнятті рішення міські обранці мали б врахувати, що надання гуртожитку статусу соціального житла є неможливим, оскільки він повністю заселений, та вимагають від депутатів внести зміни до проекту ухвали винесеної на розгляд сесії, з метою надання мешканцям гуртожитку на вул.. Зеленій, 57 дозволу на приватизацію, як того вимагає Закон, займаних житлових приміщень.

«Так, у гуртожитку живуть люди народжені на території різних міст країни, але ми не «донецькі», як нас називають свободівці. І не потрібно задля власного піару та економічної вигоди ділити Україну на Західних і Східних, ми всі стояли на Майдані, ми також прагнемо цілісності України. До сьогодні. Тепер, коли загострилася ситуація з гуртожитком ми змушені бути тут під стінами міської ради, аби захистити власний дім, - розповідає мешканець гуртожитку Іван Сарчук, - адже прикриваючись патріотизмом окремі депутати міської ради, наголошують як і колишній злочинний режим, що «діяти треба не по закону, а як вигідно.».

Прийняття депутатами міської ради рішення про надання гуртожитку статусу соціального житла буде свідченням того, що їхні інтереси далеко не на користь громади, а скоріш власної (політичної, фінансової) вигоди.

Заяви мешканців гуртожитку про чергові  спроби видворити їх і власних помешкань, погрози вимкнення світла, а також інші особливості вирішення питань у стінах міської влади.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: