Депутати прийняли програму приведення до санітарного стану житла дітей-сиріт

Сьогодні депутати під час пленарного засідання сесії Львівської міської ради 54 голосами затвердили Міську цільову програму приведення до санітарного стану житла, яке належить на праві власності або користування дітям-сиротам, дітям, позбавленим батьківського піклування та особам з їх числа на період 2014-2020 рр.

«Із 554 квартир, які перебувають у власності чи користуванні дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, приведення до санітарного стану потребує 35 квартир.

Мета затвердженої програми - за рік до повернення дітей-сиріт до свого житла привести його до санітарних норм. Виконання цієї програми дозволить молодим людям повернутись до свого житла з належними санітарними умовами та надасть можливість їм реалізувати і інші свої права, оскільки наявність житла - це міцний фундамент подальшої долі.

Програмою передбачений чіткий механізм інвентаризації житла дітей, щорічне планування витрат та контроль за їх використанням з забезпеченням гарантованого повернення та проживання дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, та осіб з їх числа до власного житла. Практичне виконання програми покладається на органи опіки та піклування – районні адміністрації міста Львова.

На даний момент йдеться про 35 дітей-сиріт та 21 квартиру осіб із числа дітей-сиріт. Утім, ця цифра не є сталою і коригуватиметься по мірі виявлення нових дітей-сиріт чи дітей-позбавлених батьківського піклування», - роз’яснив начальник відділу у справах дітей департаменту гуманітарної політики ЛМР Ростислав Тимків.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: