"Самооборона" Майдану прозвітувала про роботу

Ніч з 18 на 19 лютого запам’ятав кожен львів’янин. Саме в цю ніч у Львові відбулися погроми та підпали. Кожен небайдужий українець на ранок обдумував як захистити свою домівку та місто від майбутніх терактів та мародерства. Ми прокинулися в нові країні, дух патріотизму завирував в серцях навіть у раніше байдужих до революції людей. Саме тому з ініціативи координаторів Львівського Євромайдану 19 лютого було створено загін «Самооборони Майдану», який разом із Громадським об’єднанням «Львівський Автомайдан» стали надійним захистом для мешканців міста.

У перший вечір до лав «Самооборони Майдану», записалося 376 осіб, які були патрулювали у мобільні групах на усіх вулицях Львова та «гарячих» точках.

Окрім того, згодом було створено ще кілька Самооборонних об»єднань з різними назвали та різними засновниками. Обурливі випадки порушення правил дорожнього руху, вживання алкоголю в громадських місцях та протекція заборонених ігрових закладів цими організаціями не надавали впевненості львів’янам у захисті та мирному майбутньому.

У свою чергу, «Самооборона Майдану» та автомайданівці впродовж місяця самовіддано та без страху захищали наше місто аби вберегти його горде обличчя як культурної столиці. За місяць роботи ці формування стали офіційними формуваннями з дотримання  громадського порядку, та виконали таку роботу:

1.     Самооборонівці Майдану та автомайданівці організували патрулювання по місту, та перекрили усі точки через які до Львова могли проникнути провокатори: за місяць часу було виставлено понад пів тисячі патрулів.

2.     Разом з правоохоронними органами організували патрулювання райвідділків, а також попереджували та усували злочинні дії на території охоронюваних об’єктів, унеможливлювали розкрадання зброї, боєприпасів та документації. Було проведено 18 операцій по вилученню цих предметів з рук невідомих провокаторів.

3.     Забезпечували охорону на всіх масових та культурних заходах, а таких за місяць відбулося близько 30-ти.

4.     Автомайданівці проводять спільні щоденні патрулі з міським ДАІ. Загалом за місяць вулицями міста патрулювало понад 550 «нарядів».

5.     «Самооборона Майдану» щоденно разом з міліціянтами патрулювала спокій нашого міста. Правопорядок цього місяця охороняло понад 428 патрулів.

6.     Силами Львівського Автомайдану було організовано швидка медична допомога, оперативний супровід постраждалих під час сутичок на головному Майдані країни, їх лікування в медичних закладах області та за кордоном.

7.     «Самооборона Майдану» разом з «Автомайданом» спільно працюють в напрямках люстрації новопризначених і перевірки вже наявних посадовців.

8.     Юридичні відділи обох організацій спільно створюють доказово-матеріальу базу щодо посадовців, і, згодом, всі ці напрацювання будуть представлені громадськості та компетентним  інстанціям.

9.     Спільними зусиллями самооборонівців та автомайданвців ведеться активна боротьба із організованими групами так званих волонтерів чи псевдо самооборонівців, які чинять незаконні дії на території міста.

10.  Зусиллями активістів «Самооборони Майдану» відбувається перевірка усіх торгових точок міста на дотримання заборони про продаж алкоголю в траурні дні та після 22.00.

11.  Ліквідовано низку незаконно діючих закладів із гральними автоматами, до слова деякими із них «опікувались» псевдо Самооборонами міста.

12.  Представниками «Самооборони Майдану» було виявлено на території міста хімічно-небезпечні речовини (а саме ртуть), які утримувалися в баках у одному із спальних районів міста. До операції рециклювання ртуті долучилися правоохоронці та працівники спецслужби по утилізації хімічно-небезпечних речовин.

Незважаючи на те, що впродовж місяця представники «Самооборони Майдану» та «Львівського Автомайдану» періодично зазнавали утисків та погроз, ці організації продовжують працювати та надалі обіцяють забезпечувати мир та спокій у  Львові, аби наше місто спало спокійно.

Водночас звертаємося до всіх мешканців міста: якщо Ви маєте інформацію про підозрілих осіб, про правопорушення, які чиняться на території Львова, володієте фактами «опікунства» незаконних закладів будь-якими органами державної влади чи різноманітними організаціями просимо звертатися за контактними телефонами:

+380685899106;

+380931482492.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: