Активісти завадили Гуралю створити власну громадську раду (фото, відео)

У п’ятницю, 21 березня, активісти прийшли під прокуратуру Львівської області, щоб не дати створити ручну громадську раду при обласній прокуратурі.

Про це повідомив кореспондент Дивись. Інфо.

Участь у зібранні під прокуратурою взяли Микола Савельєв, Андрій Рожнятовський, представники Правого сектору, Афганської сотні, ініціативи «Рабів до раю не пускають», а також окремі представники Автономного опору.

IMG_8854

Головний редактор міської газети «Ратуша» Микола Савельєв висловив здивування тому, чому біля обласної прокуратури досі ніхто не встановив наметів проти прокурора області Володимира Гураля.

IMG_8875

На дверях обласної прокуратури активісти побачили оголошення про те, що «проведення установчих зборів щодо створення громадської ради при прокуратурі Львівської області переноситься». У оголошенні вказувалось про те, що з урахуванням пропозицій представників громадських організацій, активістів Євромайдану щодо необхідності додаткового часу для опрацювання проекту Положення про Громадську раду та оформлення необхідних документів для участі в установчих зборах прийнято рішення про їх перенесення.

IMG_8868

«Про час проведення зборів буде повідомлено додатково, у тому числі на офіційному сайті прокуратури Львівської області. Водночас зазначимо, що наразі прийняти участь у зборах зголосились 32 громадські організації. Процес реєстрації учасників продовжено», - було сказано у оголошенні.

IMG_8878

Присутній на місці представник відомства наголосив, що за оперативною інформацію, до участі у громадській раді зголосилось уже 56 громадських організацій.

IMG_8849

Натомість Микола Савельєв наголосив, що громадська рада при прокуратурі жодних чином не може бути прив’язаною до самої прокуратури.

IMG_8838

Учасники зборів вирішили, що для проведення такого засідання громадської ради потрібно місяць часу, тому на організованому мітингу вирішили, що оскільки у оголошенні прокуратури не вказаний час проведення зборів, їх потрібно перенести на місяць, щоб усі ГО могли зареєструватись.

IMG_8848

Водночас представники ініціативи «Рабів до раю не пускають» запропонували усім зібратись сьогодні о 16 годині на Погулянці, щоб обговорити усі питання щодо створення громадської ради.

Деталі дивіться у відео Дивись. Інфо:

Олег ДОВГАНИК

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: