Із 490 районів в Україні залишиться трохи більше 100, - експерти (фото)

Так вважає голова правління Центру політико-правових реформ Ігор Коліушко, повідомляє прес-служба Львівського відділення Асоціації міст України.

Спільно із заступником голови ЛРВ АМУ, експертом із самоврядування Віталієм Загайним під час засідання обговорили хід і перспективу адміністративно-територіальної реформи.

"Кілька думок із розмови: зменшити кількість районів, наблизити адміністративні послуги до споживачів, залишити податки у місцевих бюджетах і таким чином децентралізувати систему влади в Україні. Усе це передбачає нова адміністративна реформа, - розповів Ігор Коліушко.

Втілити її у Кабінеті Міністрів планують за півтора року. Таким чином вибори до місцевих рад, які повинні бути у вересні 2015-го, пройдуть у межах нової реформи.

Зокрема, Ігор Коліушко, один із розробників адміністративно-територіальної реформи, пропонує створити 126 районів – так званих громад. Їм держава делегуватиме ряд повноважень, які раніше мав тільки Київ. Також зібрані податки частково залишатимуться у місцевих громадах, а не відправлятимуться у державну казну.

«Місцеве життя потрібно забезпечувати місцевими податками, і тоді буде зрозуміло, які саме тарифи потрібні на місцях» - зазначив Ігор Колішко. А податки на додану вартість, акциз та мито, на думку політика, потрібно спрямовувати у головну скарбницю України.

Ігор Коліушко також вважає, що потрібно відмежуватись від проблем Криму і впевненими кроками рухатись до адміністративно-територіальної реформи.

«Нам потрібно забезпечити розвиток країни, навіть якщо при цьому ми втратимо Крим чи навіть Донбас. Нам потрібно рухатись шляхом євроінтеграції», - зазначив політик.

Райони2 Райони3

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: