Колодій і Сех зустрілися з представниками Меджлісу

Сьогодні, 22 березня, голова Львівської обласної ради Петро Колодій та голова Львівської обласної державної адміністрації Ірина Сех зустрілися із Асланом Умеровим - заступником голови Меджлісу кримськотатарського народу, помічником депутата Верховної Ради України Мустафи Джемільова та з Алі Мухаммедом Бакаєвим, повідомляє прес-служба ЛОР.

Під час зустрічі представники Меджлісу цікавилися проблемами кримських татар, які знайшли прихисток на Львівщині.

Як повідомив Петро Колодій, Львівська обласна рада ще 2 березня на позачерговій сесії прийняла звернення до мешканців Криму і запросила їх на тимчасове проживання на Львівщину. "З перших днів запрацювала гаряча лінія, на яку надходить інформація і від тих, хто потребує допомоги, і від тих, хто хоче допомогти" - наголосив Петро Колодій.

Також Петро Колодій зазначив, що зараз вивчається можливість будівництва тимчасового літнього житла для кримчан.

Ірина Сех розповіла, що приїжджі це в основному жінки з дітьми, тому є особливі вимоги до умов проживання. Але область завдяки активності мешканців самостійно вирішує всі питання, пов'язані з тимчасовим перебуванням кримчан на Львівщині.

Аслан Умеров подякував керівництву області за організацію побуту його земляків на Львівщині та представив учасникам зустрічі Алі Бакаєва, який буде координатором від Меджлісу на Львівщині.

Також Аслан Умеров наголосив, що головне завдання Меджлісу забезпечити умови для якнайшвидшого повернення всіх біженців до Криму.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: