Для дітей з особливими потребами розпочався обласний фестиваль «Мрії збуваються» (фото)

У Комунальному закладі Львівської обласної ради «Навчально-реабілітаційний центр інтенсивної педагогічної корекції «Мрія» розпочався ІІІ обласний дитячий фестиваль «Мрії збуваються», присвячений 200-річчю від дня народження Тараса Шевченка, повідомили Дивись. Інфо у прес-службі ЛОДА.

На відкриття свята завітали голова Львівської облдержадміністрації Ірина Сех та Генеральний консул Республіки Польща у Львові Ярослав Дрозд.

У вітальному слові Ірина Сех побажала учасникам фестивалю втілення усіх найзаповітніших бажань, мрій про міцну сім’ю, багату, сильну та міцну Україну, якою кожен пишатиметься.

«Надзвичайно приємно сьогодні бачити дітей з усіх куточків Львівщини: талановитих, творчих та розумних. Адже у цей дуже непростий, відповідальний та тривожний для України час ми відзначаємо 200-річчя від дня народження Великого Кобзаря Тараса Шевченка, який нас підтримував, поезії якого додають нам сил до боротьби за державу, наші національні цінності», – зазначила І.Сех.

Також очільниця Львівщини подарувала для бібліотеки центру «Мрія» книги українського письменника Дмитра Чуба «Живий Шевченко. Невигадані оповіді», що розповідають про життєвий і творчий шлях великого поета.

1 2 3 4 5

Зазначимо, що учасниками цьогорічного фестивалю є 125 учнів з 15 спеціальних загальноосвітніх шкіл-інтернатів Львівщини.

Довідка:

Щорічно в обласному фестивалі «Мрії збуваються» беруть участь вихованці із спеціальних загальноосвітніх шкіл-інтернатів. Діти мають можливість проявити себе і свої таланти у 5-ти номінаціях: вокально-хоровій, хореографічній, естрадно-інструментальній, авторській поезії та прозі.

Фестиваль сприяє всебічному розвитку дітей з особливими освітніми потребами, дає змогу не лише продемонструвати свої здібності, а й повірити у себе, знайти сили для нових досягнень.

У дітей залишаються приємні спогади від фестивалю, оскільки усі вони – переможці вже навіть тому, що не побоялися взяти у ньому участь. Творча діяльність стимулює до розширення міжособистісного спілкування і позитивного світосприйняття, а це один із факторів становлення особистості в суспільстві, спосіб вираження власного «Я».

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: