Кримські переселенці розповідають про реальну загрозу життю українців

Журналістам прес-служби Львівського Євромайдану вдалося поспілкуватися з кримським активістом Антоном Логіновим, який через політичні утиски та загрозу своєму життю змушений був покинути територію Криму. У розмові Антон розповів про реальну ситуацію, яка зараз відбувається на території півострова.

«В Криму я був активістом Євромайдану, ми проводили перші акції на території Криму. Був також у Запоріжжі на акціях, та приймав участь у всіх заходах, які лунами під гаслом мирного протесту.

Можу сказати, що зараз моя активна позиція перешкоджає не лише моїй діяльності, але й проживанню на території рідного міста. Насправді, настрої в Криму зовсім не втішні. Багато активістів, які досі знаходяться на півострові не хочуть залишати свою Батьківщину, але вони змушені втікати, адже вони у небезпеці. Усі активні діячі поінформовані, що вже створюються так звані «чорні списки». З цього можна зробити висновок, що в Криму скоро почнуться репресії та реальні чистки, я не перебільшую! Але я знаю, що люди перечекають та будуть робити певні кроки, аби чинити опір.

Щодо самих кримчан, то можу з впевненістю сказати, що 50% населення не хочуть виходити зі складу України, та вступати до складу Російської Федерації. На території Криму дуже небезпечно знаходитися українцям, таким справжнім патріотам, адже як я уже зазначав створюються «чорні списки». Щоб люди розуміли, це списки усіх активістів та небайдужих громадян, які долучалися до мирних протестів, а саме членів партії ВО «Свобода» та інших патріотичних організацій, які долучалися до проведення акцій. Зараз цим людям загрожує реальна небезпека: небезпека життю, здоров’ю, волі.

Наскільки мені відомо, за попередніми даними 18 тисяч людей хочуть покинути територію півострова. Це українці, це ті, хто знають, що таке Росія, це ті, хто любить Україну, це громадяни України, і вони не хочуть жити так…

Особисто я з Севастополя втікав дуже швидко. Взяв рюкзак, необхідні документи і поїхав у безпечне місце. У мене усі речі залишилися у Севастополі, схопив те, що було потрібно, та вирушив в дорогу, адже над моїм життям зависла реальна загроза, і я це передбачав.

Щодо бойових дій з боку Росії на території Криму, то можу сказати, що я нічого про це не чув. Поки Росія не планує нападу, але ми самі бачимо, що техніка спокійно переміщається по території півострова, і це для нас не новизна. Було дуже багато випадків, коли по території північної сторони Севастополя перевозили ракети. По житловому кварталу на КАМАЗах без жодного супроводу пожежних чи інших служб. Це були реальні порушення. Це насправді страшно.

Я планую повернутися на територію Криму, але лише в тому випадку, коли там пануватиме спокій та прийдуть до влади українці. І багато людей мене зараз у цьому підтримує. Народ у відчаї, і, можливо, люди почнуть чинити опір цій нелегітимній імперії. Моя особиста позиція, що повертатися туди, де панує московська орда, яка оголосила всіх бандерівців (як вони нас називають), усіх патріотів поза законом – небезпечно, аби не піддаватися під кулі, та вберегти спокій своїх близьких, і свій в тому числі».

Також Антон Логінов в бесіді розповів, що кримчани дуже цінують підтримку українців та доброзичливість усіх, хто небайдужий до ситуації, яка відбувається на території України.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: