На Львівщині діють ефективні соціальні програми, - Качмарик

Депутати затвердили звіт Департаменту соціального захисту населення Львівської ОДА про виконання обласних цільових програм.

Як зазначив голова постійної комісії з питань бюджету, соціально-економічного розвитку та комунальної власності Львівської обласної ради Ярослав Качмарик: «На Львівщині діє Комплексна обласна програма соціальної підтримки окремих категорій громадян Львівської області, що охоплює значну частину жителів області. Ця програма діяла минулого року, і діяла ефективно. Також Львівщина єдина область, яка має Комплексну обласну програму соціального захисту громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи на 2012 - 2014 роки. Ці програми напрацьовані Львівською обласною радою спільно з профільним департаментом».

Відтак, у рамках Комплексної обласної програми соціального захисту громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи на 2012 - 2014 роки на пільгове медичне обслуговування громадян у 2013 році з обласного бюджету було профінансовано 1 млн 56 тис. грн. За ці кошти 4231 особу було забезпечено лікарськими засобами чи медичним обслуговуванням.

Водночас на реалізацію Комплексної програми соціальної підтримки окремих категорій громадян Львівської області на 2011 - 2013 роки  у 2013 році з обласного бюджету було профінансовано 1 млн 977 тис.грн.

З цієї суми 930 тис. грн було виділено на виплату адресної грошової допомоги ветеранам УПА, вдовам (вдівцям) політв’язнів та вдовам (вдівцям) ветеранів УПА. Одноразову допомогу в розмірі 370 грн отримало 2 489 осіб.

Також в рамках цієї програми з обласного бюджету було виділено 2 млн 437 тис. грн на виплату одноразової адресної допомоги громадянам, реабілітованим за ст. 3 Закону України «Про реабілітацію жертв політичних репресій на Україні» та потерпілим від політичних репресій у 2013 році. За ці кошти адресну допомогу отримали 12 702 особи.

Також у 2013 році з обласного бюджету було виділено 850 тис. грн на заходи з покращення соціального захисту багатодітних сімей, які проживають на території Львівської області. За ці кошти було закуплено та роздано шкільне приладдя дітям із багатодітних сімей, у яких виховується 4 та більше дітей, а також тим, які навчаються у вищих навчальних закладах та професійно-технічних училищах на денній формі навчання.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: