На Львівщині прихистили майже двох тисяч кримчан

Львівщина дала прихисток майже двом тисячам кримчан. Водночас є можливість найближчим часом розмістити в санаторно-оздоровчих закладах та приватних помешканнях  ще дві тисячі осіб. Про це повідомила голова Львівської облдержадміністрації Ірина Сех під час зустрічі із заступником голови Меджлісу кримськотатарського народу Асланом Умеровим, повідомили Дивись. Інфо у прес-службі ЛОДА.

У розмові також взяли участь голова Львівської обласної ради Петро Колодій та представник Меджлісу Алі Бекаєв.

Ірина Сех зазначила, що на Львівщину приїжджають переважно родини з маленькими дітьми, які потребують особливої уваги. «Майже 60 маленьких кримчан навчаються в загальноосвітніх та спеціалізованих школах, дев’ятеро – в дитсадках. Сім’ї отримують медичне забезпечення, там, де є немовлята, – працює патронатна служба. Є в нас і поповнення – 14 березня кримчанка Віляна Хайбуліна у Дрогобицькому пологовому будинку народила дівчинку», -  сказала голова ОДА.

Ще шестеро кримчанок – на обліку в жіночій консультації у зв’язку з вагітністю. Двоє жінок на останніх місяцях вагітності, під наглядом лікарів.

«Намагаємося допомогти кримчанам у вирішенні їхніх проблем. Це, зокрема, питання збереження громадянства України, переоформлення та збереження особистого майна і нерухомості, тимчасова реєстрація на Львівщині, продовження навчання у вищих навчальних закладах. Для допомоги у вирішенні цих питань залучено підрозділи облдержадміністрації», – зазначила Ірина Сех.

Аслан Умеров висловив вдячність усіх, хто допомагає його землякам та повідомив, що у Львові працюватиме координатор від Меджлісу Алі Бекаєв.

«Найважливіше для нас на цей момент – це безпека кримських татар. А наша мета – повернення на рідну землю», – наголосив Аслан Умеров.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: