Обласна рада виплатить матеріальну допомогу реабілітованим жертвам політичних репресій

13 тисяч жителів Львівської області отримають по 195 гривень одноразової адресної допомоги. За таке рішення проголосувало 69 депутатів на четвертому пленарному засіданні XXVIII сесії Львівської обласної ради.

Львівська обласна рада затвердила Програму надання одноразової адресної допомоги найбільш незахищеним категоріям громадян – реабілітованим за статтею 3 Закону України «Про реабілітацію жертв політичних репресій на Україні» та потерпілим від політичних репресій, яка передбачає надання їм одноразової адресної допомоги на оплату житлово-комунальних послуг та вирішення матеріально-побутових і медичних проблем. Загалом на виконання цієї програми в обласному бюджеті на 2014 рік передбачено 2 млн 550 тис. грн.

Зокрема, стаття 3 Закону України «Про реабілітацію жертв політичних репресій на Україні» передбачає реабілітацію громадяни, які були заслані і вислані з постійного місця проживання та позбавлені майна за рішенням органів державної влади і управління з політичних, соціальних, національних, релігійних та інших мотивів під приводом боротьби з куркульством, противниками колективізації, так званими бандпособниками та їх сім'ї. Також потерпілими від політичних репресій (відповідно до рішення Львівської обласної ради від 10.03.2009 р. за № 850) вважаються особи, які народилися в місцях позбавлення волі, у дитячому віці перебували з батьками у засланні, на виселенні, спецпоселенні або які залишилися без опіки батьків. В області проживає близько  13 тисяч таких осіб.

Кошти допомоги перераховуватимуть на особові рахунки в установах уповноважених банків або через державні підприємства поштового зв’язку за місцем проживання/реєстрації одержувачів відповідно до списків, наданих уповноваженими суб’єктами в районах Львівської області та у місті Львові.

         Довідка

Програма надання одноразової адресної допомоги найбільш незахищеним категоріям громадян – реабілітованим за статтею 3 Закону України «Про реабілітацію жертв політичних репресій на Україні» та потерпілим від політичних репресій є програмою, що надає додаткові гарантії соціального захисту вказаній вище категорії громадян.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: