Помер Євстахій Парасюк

22 березня 2014 року відійшов у вічність перший голова профкому ЛНУ ім. Івана Франка періоду незалежної України (1990-1995) Євстахій Миколайович Парасюк.

Євстахій Миколайович народився 3 жовтня 1934 року у с. Костенів Перемишлянського району Львівської області.  1957 року закінчив механіко-математичний факультет Львівського національного університету імені Івана Франка, 1960 – аспірантуру. У 1960–1962 – асистент кафедри диференціальних  рівнянь, 1963–1966 старший викладач, 1966–1998 доцент кафедри диференціальних рівнянь Львівського університету (М.Іванчов, Енциклопедія Львівського національного університету імені Івана Франка).

Пам’ятним є й те, що Євстахій Миколайович був першим головою профкому Університету періоду незалежності України. Спогадами про Євстахія Парасюка ділиться кандидат фізико-математичних наук, доцент кафедри математичного і функціонального аналізу Ярослав Григорович Притула, який на той час був заступником декана механіко-математичного факультету. «Він був борцем – ніколи не стояв осторонь, коли бачив несправедливість. Не залишав поза увагою жодної події і не міг залишатися байдужим. Євстахій Парасюк був надзвичайно неспокійним – підтримував людей і в радості, і в горі, вмів співчувати. Він завжди відкрито дискутував з адміністрацією Університету, захищаючи права спілчан. Його активна профспілкова діяльність на факультеті та в Університеті залишила про нього пам'ять борця за справедливість», - згадує Ярослав Григорович.

Первинна профспілкова організація працівників Університету висловлює щирі співчуття родині з приводу непоправної втрати. Євстахій Миколайович Парасюк навіки залишиться у пам’яті рідних, близьких та колег людиною, що прожила непросте, однак бурхливе й змістовне життя – життя лідера.

 Прес-служба Первинної профспілкової організації працівників ЛНУ ім. Івана Франка

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: