"Правий сектор" просить облраду передати їм транспорт колишнього "Беркуту"

Депутати комісії з питань законності, дотримання прав людини та військових проблем Львівської облради розглянули звернення Мостиського прикордонного загону з приводу надання допомоги в спільному виконанні практичних заходів з інженерного облаштування кордону на ділянці загону в межах Яворівського, Мостиського, Старосамбірського та Турківського районів, повідомили Дивись. Інфо у прес-службі ЛОР.

Прикордонники просять посприяти у виконанні практичних заходів інженерного облаштування кордону. Мова йде про ремонт інженерних загороджень, очистку просік, а ще – будівництво постів спостережень та спостережних веж, а також поновлення знаків прикордонної інфраструктури.

Комісія вирішила звернутися до голів районних рад Яворівського, Мостиського, Старосамбірського та Турківського районів, а також до керівництва комунального підприємства «Галсільліс» та обласного Управління лісового та мисливського господарства з проханням допомогти прикордонникам Мостиського прикордонного загону у вирішенні питань поточного ремонту об'єктів інфраструктури українського кордону.

Також депутати розглянули звернення самоорганізацій «Афганської сотні», «Правого сектору» та «Народної самооборони» стосовно передачі їм в постійне користування частини автопарку ліквідованого спецпідрозділу «Беркут». Представники цих організацій зазначають, що з метою недопущення знищення та розграбування автопарку «Беркуту», його взяли під охорону члени їхніх  організацій – до прийняття на державному рівні рішень щодо його (автопарку) подальшої долі.

Також в листі йдеться про те, що автомобільний парк ліквідованого спецпідрозділу «Беркут» на сьогодні активно використовується членами вказаних організацій для забезпечення громадського порядку в регіоні.

Представники «Афганської сотні», «Правого сектору» та «Народної самооборони» просили обласну раду тимчасово закріпити цей транспорт за ними, а згодом на черговій сесії прийняти рішення про передачу цього транспорту громадським організаціям та мешканцям області, чиї автомобілі були спалені в Києві під час Революції Гідності.

Комісія вирішила скерувати це звернення за належністю до Головного управління Міністерства внутрішніх справ у Львівській області.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: