Реакція дипломатичної спільноти світу стримує Росію від більш радикальних дій, - Колодій

Можливо, саме реакція дипломатичної спільноти світу на військову агресію в Криму та анексію півострова, стримує Росію від більш радикальних дій стосовно України. Про це заявив голова обласної ради Петро Колодій під час зустрічі з делегацією Парламентської Асамблеї Ради Європи, повідомляє прес-служба ЛОР.

Сьогодні, 24 березня, у Львівській обласній раді відбулась зустріч керівництва області з делегацією Парламентської Асамблеї Ради Європи у складі Президентського комітету ПАРЄ, до складу якого входять лідери всіх основних політичних груп – Соціал-демократів, Лібералів, Об’єднаних лівих та Європейської народної партії.

Очолила делегацію від ПАРЄ її Президент – пані Анна Брассер. Участь у цій робочій поїздці також взяли Співдоповідачі Моніторингового комітету ПАРЄ по Україні.

На зустрічі у Львівській обласній раді були присутні голова Львівської обласної ради Петро Колодій, голова Львівської облдержадміністрації Ірина Сех, керівник фракції ВО «Свобода» в Львівській обласній раді Андрій Холявка, керівник фракції Політичної партії «УДАР Віталія Кличка» Оксана Юринець, а також представник МЗС України у Львові В’ячеслав Войнаровський.

Під час зустрічі голова обласної ради подякував делегатам ПАРЄ за висловлену Україні підтримку та пошук політичного вирішення кризи в Українській державі. «Відомо, що на сьогодні Парламентська асамблея Ради Європи розглядає кілька варіантів санкцій проти Росії за нецивілізовану політику Кремля щодо України. Як представник громади, хочу наголосити – для кожного українця найважливішим сьогодні є мир та єдність нашої держави. Ми усвідомлюємо, що можливо реакція дипломатичної спільноти світу стримує Росію від більш радикальних дій», – наголосив Петро Колодій.

Разом з тим голова обласної ради розповів делегатам ПАРЄ про жителів Криму, які приїхали на Львівщину на час врегулювання ситуації на півострові. Зокрема, Петро Колодій повідомив, що сьогодні усі кримчани забезпечені житлом, діти – навчанням у садочках, школах та вищих навчальних закладів. «Те, що жителі півдня та сходу втікають від військової агресії на захід України, красномовно свідчить: народ України – єдиний», – зазначив очільник обласної ради.

Зі свого боку Президент Парламентської Асамблеї Ради Європи Анна Брассер подякували керівництву Львівської області за теплий та гостинний прийом в аеропорту Львова. «Ще вчора ввечері у мене була можливість побачити красу вашого міста. Чесно кажучи, я навіть не уявляла, що місто є таким красенем. Те, як тепло нас зустріли, а також нічне місто, яке я побачила, дає надії на хороший початок нашого візиту», – зауважила пані Анна Брассер.

Президент ПАРЄ також додала, що для їхньої делегації важливим моментом є складення повноцінної картини того, що робиться в Україні. І ця картина повинна бути не лише такою, якою її бачить Київ, але також враховуючи бачення регіонів.

«Для нас є абсолютно неприпустимим порушення міжнародного права з боку Росії. Ми повністю виступаємо за територіальну цілісність України. Зокрема, у квітні під час пленарного засідання Парламентської Асамблеї ми будемо проводити слухання українського питання. Тому саме зараз нам важливо послухати вас, поставити вам запитання, бо, зрештою, Україна є також членом Ради Європи», – зауважила Анна Брассер.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: