Сех доручила розслідувати обставини загибелі двох працівників спецпідрозділу «Беркут»

Громадськість очікує очищення органів прокуратури, внутрішніх справ, СБУ від осіб, які вважають нормою нехтування  законами України, зокрема, порушують  антикорупційне законодавство. Про це заявила Ірина Сех у своєму виступі на координаційній нараді керівників правоохоронних органів Львівської області «Про стан охорони громадського порядку, боротьби зі злочинністю та корупцією», яка відбулася у прокуратурі Львівської області, повідомили Дивись. Інфо у прес-службі ЛОДА.

Ірина Сех передусім висловила вдячність тим працівникам прокуратури Львівщини, які під час президентства Януковича, а особливо впродовж останніх трьох місяців, попри величезний тиск, зуміли залишитись людьми, громадянами, і не бігли стрімголов виконувати накази про розправу з тими, хто відкрито висловлював протести проти дій режиму. «Дякую тим із вас, котрі не намагалися вислужуватися перед тодішніми очільниками Генеральної прокуратури чи керівником обласної державної адміністрації. Що стосується тих правоохоронців, які переступили межу між дотриманням букви і духу закону та зловживанням службовим становищем, то оцінку їхнім діям незабаром дасть і Генеральна прокуратура України, і громада Львівщини»,- зазначила голова облдержадміністрації.

Вона наголосила, що найнагальнішим питанням сьогодення є зміцнення обороноздатності нашої держави. Зокрема, прокуратура області має здійснювати дієвий нагляд за функціонуванням системи цивільної оборони, усіх систем попередження та ліквідації надзвичайних ситуацій, протипожежної і санітарно-епідеміологічної служби та інше.

Водночас, за словами Ірини Сех, потрібно захистити населення від вуличної злочинності, від вчинення розбійних нападів та грабежів, зокрема від спроб рейдерського захоплення ринків, інших об’єктів підприємницької діяльності під виглядом якихось політичних акцій та протистоянь.

«Великою проблемою є наявність значної кількості зброї в цивільного населення. Я прошу вас разом з управліннями внутрішніх справ та служби безпеки в області виробити спільний підхід до стимулювання здачі зброї, чи, навпаки, до її подальшої легалізації, якщо будуть ухвалені відповідні закони та рішення органів центральної влади. «Прошу про належне розслідування за допомогою прокуратури Західного регіону з нагляду за додержанням законів в воєнній сфері фактів незаконного заволодіння зброєю в приміщеннях управлінь Служби безпеки та МВС України у Львівській області. Неупередженого розслідування потребують обставини залучення громадян області до загонів так званих «тітушок», спроб вчинення підпалів та погромів торгівельних закладів. Потрібно розслідувати обставини загибелі двох працівників спецпідрозділу «Беркут» на території частини їх базування, а також забезпечити належне розслідування інших гучних справ», - зазначила Ірина Сех.

Як зазначила голова Львівської облдержадміністрації, пріоритетними напрямками  діяльності прокуратури мають стати забезпечення дотримання законності у земельних правовідносинах, у лісовому господарстві, в приватизації нерухомості і комунальної власності, а також в галузі охорони довкілля та користування надрами.

Вона також застерегла працівників правоохоронних органів від корупційних дій. «Ніяких поборів, жодних «пожертв» від підприємців на комп’ютерну техніку чи інше не може бути. Бо інакше – неможливо повернути довіру людей до влади, до правоохоронних органів», - наголосила Ірина Сех.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: