Цьогоріч на виконання першочергових природоохоронних заходів на Львівщині буде виділено 20 млн 765 тис грн

На засіданні комісії з питань екології, природних ресурсів та рекреації Львівської обласної ради депутати розглянули проект Переліку першочергових природоохоронних заходів, фінансування яких здійснюється з обласного фонду охорони навколишнього природного середовища на 2014 рік, повідомили Дивись. Інфо у прес-службі ЛОР.

Цей перелік поданий Департаментом екології та природних ресурсів Львівської обласної державної адміністрації. На засіданні комісії заступник директора Департаменту екології та природних ресурсів Львівської обласної державної адміністрації Ганна Башта поінформувала депутатів, що до проекту переліку були включені лише ті об'єкти, документація на які була подана до 30 жовтня минулого року. Це передбачено в Положенні про порядок планування та фінансування природоохоронних заходів з обласного фонду охорони навколишнього природного середовища.

На виконання заходів вказаного вище Переліку у 2014 році передбачено 20 млн 765 тис. грн, у тому числі 7 млн 600 тис. грн планових надходжень від екологічного податку на цей рік та 13 млн 265 тис. грн перехідних залишків з 2013 року.

Голова комісії з питань екології, природних ресурсів та рекреації Олексій Балицький зазначив: «Цього року вперше до цього Переліку включені всі райони області. Найбільше коштів буде скеровано на заходи з реконструкції та будівництва каналізаційно-очисних споруд. Зокрема, з обласного природоохоронного фонду буде профінансовано заходи з боротьби з омелою та борщівником. Також за кошти фонду будуть закуплені сміттєвози для Жовківського, Дрогобицького та Старосамбірського районів. Як і в попередні роки, буде проведено обласний конкурс «Екологічно чистий населений пункт», що стимулює територіальні громади перейматися вирішенням екологічних проблем територій. На цей конкурс передбачено 865 тис. грн», – сказав депутат обласної ради – голова комісії.

За його словами, вперше кошти з обласного фонду охорони навколишнього природного середовища будуть скеровані територіальним громадам Моршина та Городка – для співфінансування заходів на реалізацію проектів міжнародної технічної допомоги. «Це дасть можливість залучити в область додаткові кошти з Європейського Союзу», – наголосив Олексій Балицький.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: