У ЛНМА відбудуться дострокові вибори ректора

У Львівській національній музичній академії ім. М. Лисенка відбудуться дострокові вибори ректора. Про це 24 березня на зборах колективу заявив чинний ректор Ігор Пилатюк, який очолює ЛНМА з 1999 року.

За словами Пилатюка, що його каденція завершується у грудні, але він звернеться до Міністерства освіти і науки, щоб вибори відбулися швидше. Дата виборів нового ректора стане відома лише після рішення Міносвіти, пише ZAXID.NET.

Ігор Пилатюк заявив, що рішення про досторокові вибори він прийняв після появи звинувачень на адресу академії і його особисто. Він уточнив, що сам не висуватиме свою кандидатуру на вибори, однак, якщо його висуне колектив, то не відмовиться.

Нагадаємо, 17 березня на сторінці «Євромайдан Львів» з’явилося повідомлення про те, що в академії створили ініціативну групу з викладачів та студентів, яка домагатиметься відставки Ігоря Пилатюка з посади ректора ЛНМА.  Окрім співпраці з Януковичем у 2004 році, активісти закидають Пилатюку використання службового становища на користь власної сім’ї, а також володіння надмірною кількістю нерухомості – за їхньою інформацією, родина ректора володіє квартирою і трьома будинками. Сам Ігор Пилатюк всі чутки назвав "полюванням на відьом".

Крім цього, сьогодні Ігор Пилатюк сказав, що не диригуватиме на концерті-реквіємі 30 березня. Раніше музиканти написали звернення, в якому вказали, що він не має морального права диригувати концертом-реквіємом.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: