У Львові стартує дитяча школа писанкарства

Дитячі клуби Львова розпочинають готуватися до Великодня. Від цього тижня в гуртках Дитячих клубів стартує школа писанкарства. Дітей навчатимуть як традиційному розпису писанок, так і виконанню новими техніками. Лемківські, бойківські, трипільські мотиви, писанки з бісеру, гіпсу, декорування квілінговими смужками, декупаж – все це очікує на учасників занять. Молодші дітки робитимуть «писанкові» аплікації та витинанки, повідомили Дивись. Інфо у прес-службі ЛМР.

«Щороку приблизно за місяць до Великодня Дитячі клуби Львова розпочинають школу писанкарства та запрошують дітвору до спільного створення головного атрибуту Великодня. Взяти участь у майстер-класах можуть всі бажаючі діти – незалежно від того відвідують вони наші гуртки чи ні. Лише торік понад 800 дітей навчалося в писанкарських школах в 15 Дитячих клубах»,- зазначила Ольга Каспришин, координатор Дитячих клубів Львова.

Цього року Школа писанкарства проводитиме свої уроки у 18 Дитячих клубах в 6 районах Львова (адреси й графік – в додатку).

«В перший тиждень писанкарської школи буде розглянуто традиції написання і символіки писанок в різних регіонах України. На основі цих знань діти створять власні орнаменти, які згодом перенесуть на видуті яєчка чи на  дерев’яні основи. На наступних заняттях діти матимуть можливість створити писанку в техніці декупаж та квілінг. Техніки квілінгу і декупажу є хорошою альтернативою для тих, хто невпевнено малює, але має терпіння і акуратність, а головне - бажання створити оригінальну і неповторну власну писанку»,- розповіла  Олександра Білецька, директор Дитячих клубів Залізничного району Львова

Заняття в школі писанкарства – безкоштовні, тільки потрібно мати необхідні для виготовлення писанок матеріали.

Більше інформації про заняття з писанкарства в кожному районі можна дізнатися за номерами телефонів:

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: