Визначено переможців чемпіонату України з гірських гонок "Східниця 2014"

Визначено переможці  чемпіонату України з гірських гонок "Східниця 2014", який проходив 21 березня, на трасі Східниця - Борислав, повідомляє прес-служба Східницької селищної ради.

Тридцять чотири гонщики підкорювали трасу підвищеної складності на своїх легковиках, виборюючи першість у І етапі Чемпіонату України з гірських перегонів "Східниця 2014". Траса Східниця –Борислав була  довжиною 2800 метрів, де гонщики розвивали швидкість до 165 кілометрів за годину,  тож пілот мав бути дуже сконцентрованим, аби не помилитися. Секундна неуважність – і машина просто вилітає з траси.

Дорогу загального користування перекривали кожної години  на пів години з 8 до 18 годин.  Пілоти штурмували  трасу весь день. Крім ознайомлення та кваліфікації, кожен мав право на три залікові підйоми. Для фінального результату брали  час двох кращих спроб.

На перегонах Східниця- Борислав брали  участь також  гонщики-аматори, тобто пілоти на звичайних цивільних авто. За звання найвправніших і найшвидших були  машини  різних моделей від  Honda Civic — до ВАЗ 2108. У боротьбі за призові місця рахунок йшов на частки секунди.

Нагороджували спортсменів  директор змагання Сергій Єженков та селищний голова Східниці Іван Піляк. Переможців  у  різних категорій нагородили на центральні площі курортної Східниці. Вручили кубки, медалі та шампанське, яким спортсмени щедро поливали свої автомобілі, організаторів змагань та глядачів.

В І етапі Чемпіонату України з гірських перегонів "Східниця 2014" було 12 комплектів нагород. Зокрема, у заліковій групі  А1 перше місце виборов  Грабовецький Олександр (Львів), ІІ місце –Кравців Микола (м. Самбір Львівська  обл.), ІІІ місце Карман Олег (м. Стрий Львівська обл). У заліковій групі А2  перше місце зайняв Кадученко Ярослав (Київ), ІІ місце – Зарахов Дмитро (Львів) ІІІ місце Луцяк Михайло (м. Лужани Івано-Франківська обл.). Залікова група І місце А3 Єрохін Вадим (Київ), ІІ місце Слезінський Олег (Львів), ІІІ місце не було. Залікова  група А4 (Абсолют)І місце Ганджа Борис (Київ), ІІ місце Остапченко Іван (Київ), ІІІ місце Петренко Володимир (Київ). Залікова група А9К – І місце Рудьковський Сергій (Київ).  Залікова група А2СТ – І місце Фальчук Ігор (Івано-Франківськ), ІІ місце Мисик Ігор (м. Калуш Івано-Франківська обл.), ІІІ місце Жуковський Артем (Львів). Залікова група А3СТ – І місце Василькевич Павло (Львів), ІІ місце – Слезінська Тетяна (Львів), ІІІ місце – Клименко Маркіян (Львів).  Залікова група А4СТ- І місце Пономаренко Сергій (Київ), ІІ місце Висоцька Ірина (Івано-Франківська обл.), ІІІ місце – Клець Павло (Луцьк). Поза заліком  нагороджений Потійко Сергій (Дніпропетровськ).

Зі слів директора змагання Сергія Єженкова, довжина траси Східниця-Борислав 2800 метрів. На цій трасі сім лівих та вісім правих поворотів. Ця траса відповідає міжнародним вимогам для гірських автомобільних трас.

Як розповіла президент Прикарпатського автомобільного клубу Олександра Кодак, на трасі Східниця- Борислав вона ще   їздила в 1998 році. Траса їй  подобалася в ті роки і тепер вона підходить до таких перегонів.  Гірські перегони відрізняються від інших перегонів, що відбуваються на невеликій дистанції , де є крутий підйом і серпантин.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: