Сех запропонувала Дрогобицькій райраді визначитись із кандидатом на керівника району

У понеділок. 24 березня, близько півсотні жителів Дрогобиччини вирушили у Львів – на зустріч із головою ЛОДА Іриною Сех. Люди обурені тим, що Дрогобицький район уже кілька тижнів фактично не має керівника у виконавчій гілці влади.

Більше того, наприкінці минулого тижня стало відомо, що без погодження з громадськістю, в тому числі й без жодного обговорення із активними учасниками київського Майдану, політична сила "Свобода" та її прихильники не просто висунули свого кандидата на посаду голови Дрогобицької РДА, а фактично вирішили узурпувати владу на Дрогобиччині, пише Дрогобич.Інфо.

Мова йде про те, що у п’ятницю, 21 березня, частина депутатів районної ради та дві активістки ГО "Воля громади" (які фактично жодного відношення до Дрогобицького району не мають), маніпулюючи іменем Майдану клопотали перед губернатором Іриною Сех про призначення на посаду голови Дрогобицької РДА закріпленого за Самбірщиною "свободівця" Осипа Магура. Більше того, тоді візитери надали Ірині Сех список із підписами, у якому йдеться начебто цю кандидатуру підтримують аж 54 депутати райради. Як з’ясувалося, цей папір виявився не більше, аніж фікцією. Адже там були також підписи депутатів Дрогобицької райради фракції "УНП" та голови ради М.Сікори, які стверджують, що свої голоси за Осипа Магура не віддавали. Мовляв, збирали їх за іншого кандидата…

Отож, обурені такими інтригами, такою "прозорістю" і "чесністю", люди вирушили під ЛОДА. Тримаючи у руках плакати "Свобода узурпує владу!", "Узурпатор геть з ЛОДА!", "Свобода знахабніла! ", "Свобода зрадники!" та "Сех не дерибань посади!", активісти вимагали зустрічі з губернатором. Чекати довелося близько півтори години. Відтак, ініціативна група, до якої увійшли депутати Дрогобицької районної ради (від УДАРу, КУНу, ВО "Батьківщина", а також позафракційні), майданівці, громадськість, провели зустріч з Іриною Сех. "Ми протестуємо проти кулуарних домовленостей. Ми – за прозорість, щоб всі кадрові рішення погоджували з громадськістю, проводилися обговорення, круглі столи", – зауважив один з пікетувальників, майданівець, член партії "Громадянська позиція" Ігор Гук. "У нас є людина, яку ми хочемо бачити на посаді голови РДА. Це молодий чоловік, який пройшов з нами весь Майдан, спав з нами в одному наметі, допомагав заправляти автобуси, допомагав і допомагає постраждалим. Це вмілий менеджер, порядна людина Олег Ягоцький. Ми, майданівці, просимо та вимагаємо розглянути і висунути його кандидатуру на посаду голови Дрогобицької РДА. А "ігрища" "Свободи" в нас не пройдуть. Бо коли за кандидата від "Свободи" збирає підпис екс-регіонал Йосип Дяків, а знаємо що "регіоналів" колишніх не буває, коли під цією кандидатурою регіонали ставлять свої підписи – нам таких кандидатів і голів не треба. Коли на депутатів тиснуть, їм погрожують звільненнями з роботи – у разі не підписання за "потрібного" кандидата – нам таких кандидатів і голів не треба! Вимагаємо чесності, прозорості і сподіваємось, що нас почують", - підкреслив Ігор Гук. Його слова підтримали присутні на зустрічі з губернатором майданівці Василь Михалко та Василь Волкун. "Так, головою РДА ми бачимо Олега Петровича. Це порядна людина. Своїми діями під час Майдану, своєю чіткою громадянською позицією він довів, що гідний і якнайкраще виконуватиме покладені на нього обов’язки". Свою підтримку кандидатурі Олега Ягоцького висловили також депутати районної ради від УДАРу, КУНу, "Батьківщини", позафракційні. Звернення із підписами депутатів районної ради, представників громадських організацій, майданівців учасники зустрічі передали особисто Ірині Сех.

Губернатор запропонувала, щоб Дрогобицька райрада, згідно із ст.43 Закону України "Про місцеве самоврядування" більшістю голосів обрала кандидата, якого вона й подасть на затвердження в. о. Президента України. Сесія районної ради запланована на четвер, 27 березня. Цього дня, власне, й стане зрозуміло на чиєму боці більшість депутатського корпусу районної ради – інтриганів, які прагнуть узурпувати владу, чи справжніх майданівців, які впродовж тижнів-місяців виборювали зміни для усієї країни і тепер хочуть їх і для Дрогобиччини.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: