Цього року на День театру Заньківчани не робитимуть "капустяника" (відео)

Цьогорічний Всесвітній День театру Заньківчани відсвяткують без традиційного театрального "капустяника", але з концертом і спільно з колега з Львівської Опери, про це сьогодні, 25 березня, на прес-конференції повідомив генеральний директор Львівського національного драматичного театру ім. М. Заньковецької Андрій Мацяк, повідомляє кореспондент Дивись.Інфо.

"Що до Дня Театру, скажу вам відверто, звичайно що всі, ви і ми, завжди чекаємо на наші "Капустяники", які Заньківчани показують для міста Львова і де завжди вхід є безкоштовний. Скажу вам відверто - не жартується особливо у ці дні у ці місяці і тому ми вирішили це зробити трошки по іншому. Буде концерт оркестру театру, наші актори заспівають а ще цього дня буде спільний виступ присвячений і Дню театру і 200-літтю Шевченка разом із  нашими колегами з Оперного театру біля памятника Тарасу Шевченку. Відбудеться він о дванадцятій годині." -  розповів Андрій Мацяк.

Також сьогодні, на прес-конференції, було анонсовано новий сайт театру розроблений спільно з компанією "Капітал-Медіа". Сайт на теренах інтернету з'явиться в ніч на 27 березня, тобто власне в сам День Театру. Окрім багатьох технічних та користувацьких інновацій, в новій версії сайту реалізована можливість купівлі квитка на виставу та оплати за нього через інтернет.  Наразі для он-лайн продажу буде доступно тільки сорок місць у залі, але, з набуттям популярності цієї послуги, кількість місць буде збільшуватись.

В рамках прес-конференції також було презентовано великий настінний календар до 160-річчя з дня народження Марії Заньковецької. Календар ілюстрований фотографіями на яких актори театру відтворили відомі образи сюжети та особистості з життя та творчості відомої української актриси відповідно до архівних світлин. Придбати такий унікальний календар можна буде у фойє театру або в книгарнях міста.

Три роки залишилось до святкування сторіччя театру ім. Марії Заньковецької. Цей вагомий ювілей заньківчани планують зустріти великим міжнародним театральним фестивалем і випуском великої монографії історії театру. "Зараз ми ведемо активні перемовини для того, щоб скласти творчу групу для написання і друку монографії, це має бути капітальне видання, науково-популярне, скажімо так, яке повинно відобразити сторічну історію театру ім. Марії Заньковецької. Це величезна пошукова робота, треба буде поїхати і до Сибіру, де театр був під час евакуації і, звичайно, в Запоріжжя, Київ так далі. " - розповів Андрій Мацяк.

Деталі дивіться у відео Дивись. Інфо:

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: