У Львові проводять проект збору та утилізації відпрацьованих батарейок

З середини лютого 2014 року у Львові проводиться проект збору та утилізації відпрацьованих батарейок, який орієнтований виключно на цілі збереження довкілля та раціонального використання ресурсів. Проект створений групою волонтерів та є некомерційною мережевою активністю громадськості, повідомили Дивись. Інфо у прес-службі ЛМР.

«Ми маємо донести до людей інформацію про потребу екологічної утилізації батарейок, адже в звичайних батарейках є багато токсичних елементів, які здатні сильно забруднити навколишнє середовище. Потрапивши в землю, батарейка здатна забруднити 400 літрів води або 20 квадратних метрів ґрунту. Викинувши всього дві старенькі батарейки з ліхтарика, ми псуємо дві ванни, 8 відер та півтора чайника чистої води. Очистка забруднених ресурсів – справа не з дешевих. Тому набагато простіше реалізовувати технології по переробці батарейок для того, щоб попередити їх викид в навколишнє середовище. Коли ми зможемо повідомити та пояснити це усім жителям, тоді місію проекту можна буде вважати виконаною», - зазначили організатори.

«За місяць існування нашого проекту вдалось зібрати понад 1 тонну батарейок. Ми були приємно здивовані, як діти підхопили цю ініціативу, коли ми встановили контейнер для збору батарейок у школі №81.

Зараз ми плануємо співпрацювати з Львівською міською радою та долучитись до їхнього проекту по утилізації електронних відходів. Відтак до кінця 2014 року у Львові буде встановлено близько 80 спеціалізованих контейнерів для збору відпрацьованих батарейок, які будуть розміщені в ЛКП, вищих навчальних закладах, районних адміністраціях, торгових центрах та інших будівлях.

Для процесу утилізації ми розглядаємо львівський завод «Аргентум», або будемо вивозити батарейки на переробку до Польщі чи Німеччини. Але для того, щоб перевезти їх за кордон, потрібно назбирати мінімум 20 тонн сировини. Зараз ми приймаємо батарейки на складування, щоб згодом, коли будемо мати достатню кількість, віддавати їх на утилізацію», - додали організатори проекту.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: