У "Тюрмі на Лонцького" вшанували пам’ять священомученика Омеляна Ковча (фото)

Сьогодні, 25 березня, на території Музею тоталітарних режимів «Тюрма на Лонцького» пройшли поминальні заходи з нагоди 70-річчя з дня смерті Блаженнішого священомученика Омеляна Ковча, повідомили Дивись. Інфо у прес-службі ЛОДА.

Жалобна громада взяла участь в панахиді та вічі, які відбулися на подвір'ї радянської катівні. Присутні спільно молилися за учня і вихованця митрополита Андрея Шептицького, мученика за віру, Блаженнішого Омеляна Ковча, за всіх закатованих в тюрмах НКВС-КДБ, а також за мучеників Небесної сотні.

Під час виступу, депутат Львівської обласної ради, член ЛОО Спілки політв'язнів і репресованих Юрій Зірченко зазначив: «Від імені всієї обласної ради низько схиляю голову перед тими, хто пройшов через пекло тюрем, і глибоко шаную тих, хто загинув від рук окупантів. Вони не зламалися, як і не зламалися нинішні борці за волю з Небесної сотні. Це вселяє віру в перемогу над силами зла. Молімося за Небесну сотню, щоб вона допомагала нам, бо боротьба триває. Ворог не зупиниться сам. Його треба зупинити. І ми відстоїмо свою державу, як би не біснувався ворог».

На завершення Юрій Зірченко подякував від імені голови Львівської обласної ради Петра Колодія організаторам поминальних заходів – ГО Український чин.

Серед виступаючих на вічі були племінник Блаженнішого Омеляна Ковча Іван Ковч, актор Національного академічного українського драматичного театру імені Марії Заньковецької, народний артист України Святослав Максимчук, директор Національного музею «Тюрма на Лонцького», історик Руслан Забілий та представники громадських організацій.

молитва-за-сотню2

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: