У військкоматах триває часткова мобілізація (фото)

Військовослужбовці однієї з механізованих бригад Збройних Сил України, у рамках підвищення боєготовності підрозділів, здійснили вихід у район розгортання.

Зі слів командирів підрозділів, під час заходів бойового злагодження, військовослужбовці виконали поставлені вищим командуванням завдання. Зокрема, у визначений термін відпрацьовано питання переміщення військової техніки та особового складу в район зосередження. В тому числі й методом транспортування залізницею, здійсненням маршу у складі підрозділів. Воїни-піхотинці у польових умовах обладнали базовий табір з усіма необхідними об’єктами інфраструктури. Налагоджено триразове гаряче харчування та побут військовослужбовців. Офіцери відзначають, що українським військовим активно допомагають місцеві мешканці, які, зокрема, урізноманітнюють меню солдатів та офіцерів домашніми делікатесами.

У полі також перебувають лікарські бригади мобільних госпіталів Військово-медичних клінічних центрів ЗС України. Відзначимо, що військові лікарі у визначених районах розгорнули польові бази і у разі необхідності готові надавати кваліфіковану медичну допомогу. Після початку роботи у польових умовах, медичний персонал мобільних госпіталів здійснює постійний контроль за станом здоров’я та моніторинг захворюваності особового складу підрозділів у зоні відповідальності.

Обласні військові комісаріати, які входять до зони відповідальності оперативного командування «Північ», продовжують працювати у штатному режимі та виконувати розпорядження щодо часткової мобілізації військовозобов’язаних. Зокрема, у термін визначений керівними документами, здійснено відправки перших партій військовозобов’язаних, призваних до лав Збройних Сил України, для доукомплектування військових частин та підрозділів. Як відзначають працівники обласних військових комісаріатів, триває контрольне оповіщення військовозобов’язаних, призначених у команди. Продовжується робота щодо уточнення даних про таких осіб, військовозобов’язані отримують приписи.

 підполковник Володимир Скоростецький, Регіональний медіа-центр МО України (м. Львів)

 військові14 військові13 військові12 військові11 військові10 військові9 військові8 військові6 військові5 військові4 військові3 військові2 військові1

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: