Журналістську премію імені Кривенка вручать 15 травня

Премія імені Олександра Кривенка «За поступ у журналістиці» 2014 року буде вручена у Львові 15 травня. За повідомленням журі, в нинішній медійно-політичній ситуації одинадцятий лауреат премії буде визначений у межах одного з трьох напрямів:

-         за каталізацію медійно-суспільних змін

-         за внесок у творення якісного медійного продукту в Україні

-         за дотримання місії та етичних стандартів професії

Із 2014 року організацією щорічної Лекції Свободи, визначенням лауреатів та врученням премії «За поступ у журналістиці» імені Олександра Кривенка займатиметься Школа журналістики Українського католицького університету.

Торік десятим лауреатом премії став засновник проекту «Наші гроші» Олекса Шалайський. Лекцію Свободи 2013 року прочитала історик Наталя Яковенко, завідувач кафедри історії Києво-Могилянської академії.

Премія вручається з 2004 року у травні, до Дня Народження загиблого 9 квітня 2003 року Олександра Кривенка. Засновником премії є «Капітула Поступу», що складається з Кривенкових друзів і колег – Ореста Друля, Богдана Панкевича, Мирослава Мариновича та інших. У минулому премію отримували Сергій Рахманін, Володимир Ар’єв і Наталія Дмитрук, Сергій Лещенко, ВахтангКіпіані, МарчінВойцеховський, Олена Притула, Мустафа Найєм, Юлія Мостова та Костянтин Усов.

Нагадаємо, серед викладачів Школи журналістики УКУ – Володимир Павлів, співавтор «Енциклопедії нашого українознавства» та автор книги «Синдром програної війни. 12 есеїв про Олександра Кривенка», та лауреат премії «За поступ у журналістиці» 2007 року ВахтангКіпіані.

Про це Дивись. Інфо повідомив Отар Довженко

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: