Львівщина святкуватиме Міжнародний день театру

27 березня весь світ відзначає день театру – свято творчості для усіх працівників театральної сфери та глядачів. З цієї нагоди театральні колективи готують найкращі творчі виступи для своїх численних шанувальників. Львівщина теж цьоріч не залишиться осторонь святкувань, повідомили Дивись. Інфо у прес-службі ЛОДА.

За інформацією департаменту з питань культури, національностей та релігій облдержадміністрації, з ініціативи львівських театральних діячів 27 березня о 16.00 год. на площі біля пам’ятника Т.Шевченкові відбудеться святковий концерт з нагоди відзначення Міжнародного дня театру, присвячений 200-річчю від дня народження Великого Кобзаря, за участі відомих солістів та артистів театральних колективів Львова.

У цей день театри обласного підпорядкування також підготували для своїх глядачів прем’єри. Зокрема, малеча та дорослі зможуть переглянути прем’єру вистави «Садок вишневий коло хати» за Т. Шевченком у Львівському академічному обласному театрі ляльок. Львівський академічний театр ім. Ю. Дрогобича подарує своїм шанувальникам прем’єру «Замовляю любов» за Т. Іващенко. Висловлюючи свою громадянську позицію щодо подій у державі, колектив театру перераховує свою одноденну заробітню плату на підтримку Збройних сил України.

Національний академічний український драматичний театр ім. М. Заньковецької відзначить день театру святковим концертом за участі артистів та оркестру. Актори театру проявлять себе у якості  вокалістів і виконають твори відомих композиторів: Глена Міллера, Поля Моріа, Ніко Достала, Імре Кальмана. Також прозвучать композиції колективів «Океан Ельзи», «Барселона» та інших. Львівський національний академічний театр опери та балету ім. С. Крушельницької представить оперету «Циганський барон» Й. Штрауса, а у Першому українському  театрі для дітей та юнацтва відбудеться вистава «Наш Тарас» Р. Валька.

Особливістю Львівського академічного духовного театру «Воскресіння» є активна гастрольна діяльність, тож день театру він відзначатиме у Білорусі. Театр запрошений до участі у  Міжнародному молодіжному театральному форумі «М.аrt. контакт – 2014» у м. Могильов. Фестивальна публіка вітає український колектив, а вулична вистава про життя скульптора  епохи бароко Іоана Пінзеля «Бал генія» успішно представлена на форумі.

У  цей день усі театралам бажаємо миру, добра та нових творчих звершень!

Довідка:

Міжнародний день театру засновано Міжнародним інститутом театру при ЮНЕСКО на 9-му конгресі у Відні. Відзначається щорічно 27 березня з 1961 року. Свято проходить під девізом «Театр як засіб взаєморозуміння, зміцнення миру і дружби між народами».

На Львівщині діють 9 професійних театрів. У 2013 році вони здійснили 28 прем’єрних постановок, показали 2736 вистав, котрі переглянули 456, 4 тис. глядачів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: