На Львівщині проводять тренінги із надання першої медичної допомоги

У найбільш напружені лютневі дні 2014 року, коли у Києві на Майдані Незалежності протистояння досягло апогею до Львівського обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф, звернулась самоорганізована група волонтерів, які виявили бажання  навчитись навичкам надання домедичної допомоги. Серед них були студенти Львівських вишів, працівники засобів масової інформації Львівщини, працівники державних та приватних структур, лікарі-стоматологи, члени громадських організацій. Слухачі першочергово хотіли навчитись правилам поведінки та діям в екстремальних ситуаціях, наданню домедичної допомоги при вогнепальних пораненнях, травмах та кровотечах.

Перший тренінг відбувся у навчально-тренувальному відділі Львівського центру медицини катастроф. Для відпрацювання практичних навичок, групі слухачів були надані манекени, муляжі та інші засоби, що необхідні для проведення підготовки. Слухачі отримали завдання з надання домедичної допомоги при вогнепальних пораненнях та ряді інших невідкладних станів.

Під наглядом фахівців учасники тренінгу наочно побачили як правильно надавати допомогу та навчились самостійно виконували всі необхідні маніпуляції.

Велику зацікавленість в учасників тренінгу викликала робота з муляжами, що імітували травми, кровотечі, опіки. Для проведення таких навчань використовувались заготовлені медичні засоби (бинти, стерильні марлеві серветки, джгути, шини), а також слухачів вчили використовувати підручні засоби для надання невідкладної допомоги в екстрених випадках.

Були проведені практичні заняття з зовнішнього масажу серця та штучної вентиляції легень.

За отриманням знань  до Львівського центру медицини катастроф звернулись ГО «Самооборона», «Самопоміч», Львівська організація «Правий сектор», студенти Львівського національного університету ім. І. Франка, працівники приватних медичних структур, організації Українських Скаутів та звичайні пересічені львів’яни, які об’єднуються у волонтерські групи. Такі ж заняття проводяться і у районах Львівщини.

Підготовка у навчально-тренувальному відділі триває.

 Прес-служба Департаменту охорони здоров'я ЛОДА

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: