Сех закликала створити в містах і селах області алеї пам’яті Небесної сотні

Голова Львівської облдержадміністрації Ірина Сех під час ефіру на ТРК «Львів» звернулася до мешканців Львівщини із закликом висадити в своїх  містах та селищах  алеї пам’яті Небесної сотні.

«Львівська обласна державна адміністрація  в день толоки, 12 квітня,  планує висадити Алею Небесної сотні в парку на Левандівці. Це будуть дерева дуба північного або червонолистого, адже дуби – це символ міцності, стійкості та могутності. Ще в народі кажуть, що дуб – це вічне дерево. Тому цією акцією  ми хочемо показати, що Герої не вмирають! Пам’ять про них вічна!», – наголосила І Сех.

Очільниця області  також поінформувала, що на Львівщині триває місячник озеленення, прибирання та благоустрою, який розпочався 19 березня та закликала до активності передусім місцеві державні адміністрації, органи місцевого самоврядування, громадськість області.

«Кожен з нас хоче, щоб наші домівки, вулиці, села та міста були зеленими та ошатними, щоб тут легше дихалося, щоби парки, сквери, клумби милували око. Зараз це особливо важливо, адже  Львівщина активно приймає гостей з Криму та південно східних областей України», – зазначила вона.

Ірина Сех підкреслила, що за результатами цьогорічного місячника чистоти, благоустрою та озеленення буде визначено переможців в кількох номінаціях, зокрема  в категоріях «село», «місто», «район», а також найкращих серед тих, хто посадив найбільше дерев та прибрав найбільшу територію.

«Для переможців передбачено кошти з обласного фонду охорони навколишнього середовища, які можна буде використати тільки за цільовим призначенням – наприклад, на придбання сміттєвих контейнерів, на техніку чи обладнання для підстригання трави, обрізання дерев тощо», – сказала І. Сех.

Довідка:

Станом на 21 березня 2014 року в області впорядковано понад 127 га парків, скверів, алей; висаджено понад 379 тис шт дерев; посаджено понад 1 тис кущів; ліквідовано 70 стихійних сміттєзвалищ; упорядковано 27 сміттєзвалищ; розчищено та упорядковано 28 джерел; протяжність очищених від сміття берегів складає 37 км.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: