У Львівській облраді триває робота над Стратегією сталого розвитку області до 2020 року

Сьогодні, 26 березня, за ініціативи голови постійної комісії з питань бюджету, соціально-економічного розвитку та комунальної власності Львівської обласної ради Ярослава Качмарика відбулася нарада з підготовки проекту Стратегії сталого розвитку Львівської області до 2020 року, повідомили Дивись. Інфо у прес-службі ЛМР.

На засіданні були присутні керівники профільних департаментів обласної державної адміністрації, управлінь та відділів обласної ради, науковці з Інституту регіональних досліджень НАН України, Львівської регіональної філії Інституту стратегічних досліджень, представники Проекту «Місцевий економічний розвиток міст України» та ГО «Експертна група».

Як зазначив Ярослав Качмарик, робота над Стратегією розпочалася ще в липні 2013 року. Зокрема, вже розроблений SWOT-аналіз території, який поданий в робочих матеріалах. Також буде використано матеріали моніторингу попередньої Стратегії.

«Попередня Стратегія мала цілу низку недоліків. Зокрема, в ній були відсутні цілі галузі господарства, а передовсім – агропромисловий розвиток. Не було там жодного слова і про Євро–2012. Зрозуміло, що в новій Стратегії таких недоліків не повинно бути. І, сподіваюся, прийняття Стратегії відбудеться ще цього року», – зазначив Ярослав Качмарик.

Відзначимо, що окрім суто практичних кроків з доопрацювання Стратегії, науковці говорили і про засадничі та теоретичні речі. Так, зокрема, доктор економічних наук Віктор Борщевський наголосив: «В ідеалі Стратегію треба розробляти на років 20. У рамках цієї Стратегії рада мала би формувати і приймати програму дій на час своєї каденції – 4-5 років, а створений радою виконком мав би ці плани реалізовувати. І під виконання цих планів має формуватися обласний бюджет».

Підсумовуючи засідання, Ярослав Качмарик визначив короткотермінові завдання робочої групи: «Наступним нашим кроком має бути обговорення в експертних групах переліку цілей Стратегії. Формування так званого «дерева цілей», тобто вихід на стратегічні та тактичні цілі – це завдання на найближчі три тижні».

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: