Депутати обласної ради взяли участь у відкритті виставки-присвяти Героям Небесної сотні

Сьогодні в Музеї скульптури Івана Пінзеля відбулося відкриття виставки "Пієта", яку організатори присвятили пам’яті Героїв Небесної сотні. У відкритті експозиції взяли участь депутати Львівської обласної ради Андрій Холявка та Ярослав Мудрий, повідомили Дивись. Інфо у прес-службі ЛОР.

Захід розпочався виступом ансамблю Львівської духовної семінарії "Теофорос", який виконав низку духовних творів. Після чого слово взяли організатор виставки директор Львівської Національної галереї мистецтв Лариса Возницька. "Героями не народжуються, героями стають. Добігає 40 днів з часу загибелі перших лицарів Небесної сотні. І ми, музейники, вирішили прикластися до вшанування пам'яті наших героїчних захисників", – зазначила директор галереї мистецтв.

"Вони віддали своє життя за своїх друзів, за рідну Україну, за оновлення держави. Ці хлопці йшли на озброєних нелюдів з вогнем у серці і усмішкою на устах. Вони добром здолали зло. Це місце і ця виставка є дуже символічними. Тут зібрано чи не найбільше розп'ять і образів Хресної дороги. Герої Небесної сотні теж пройшла своєрідну хресну дорогу в ім'я України. Їхні імена назавжди залишаться в нашій пам'яті" – зазначив сотник Львівської сотні з Жовтневого палацу, депутат обласної ради Ярослав Мудрий.

Перед глядачами виставки виступили історик, учасник Революції Гідності Володимир Моравський, відомий поет, громадський діяч, лауреат Державної премії ім. Т. Г. Шевченка, премій ім. В. Стуса та ім. І. Франка Ігор Калинець, мистецтвознавці та фахівці музейної справи.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: