Фахівці проводять обстеження щодо виявлення фактів спалювання сухої рослинності та побутових відходів

З приходом весни та настанням потепління знову постає проблема спалювання сухої рослинності, гілок, а також твердих побутових відходів. Тому КП «Адміністративно-технічне управління» нагадує як мешканцям Львова, так і працівникам комунальних служб про категоричну заборону спалювання різного роду відходів на території міста, повідомили у прес-службі ЛМР.

У рамках боротьби з цією проблемою у Львові проводять, так звані, «вечірні обстеження» території міста, з метою виявлення фактів спалювання та притягнення правопорушників до адміністративної відповідальності. Обстеження здійснюють у вечірні години та у вихідні дні.

КП «Адміністративно-технічне управління» систематично здійснює загальні обстеження території міста, з метою виявлення самих фактів спалювання, або ж виявлення місць складання та зберігання відходів, які можуть бути першим кроком до вчинення такого правопорушення.

Спалювання відходів є порушенням вимог розпорядження міського голови «Про заборону спалювання сухої рослинності, опалого листя та твердих побутових відходів у м. Львові» та «Правил благоустрою м. Львова», де зазначено, що «спалювання усіх видів відходів та вторинної сировини на території міста і в сміттєзбірниках забороняється». Це правопорушення передбачає штрафні санкції у розмірі від 340 до 1360 грн. для громадян та від 850 до 1700 грн. для посадових осіб.

Нагадаємо, протягом пожежонебезпечного періоду 2013 року на адміністративних територіях міста Львова було зафіксовано 43 випадки горіння сухої трави або залишків сухої рослинності та 16 випадків пожеж на торфовищах.

«Організовано постійний контроль за спалюванням сухої рослинності. Торік складено 6 протоколів про адміністративне правопорушення, які скеровані до відповідних адмінкомісій. Щоквартально проводиться контроль за викидами транспортних засобів в атмосферне повітря», - зазначають у департаменті містобудування Львівської міської ради.

Нагадаємо, торік комунальним підприємством «Адміністративно-технічне управління» проведено перевірки, за результатами яких розраховано 41 розрахунок про відшкодування збитків за забруднення атмосферного повітря. Управлінням екології винесено 41 претензія на загальну суму 52 635 грн, з них сплачено 37 на суму 35 923 грн.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: