Місцеве самоврядування – це локомотив, - Садовий

Сьогодні у Львові розпочав роботу ІІ Всеукраїнський Форум місцевого самоврядування. Цьогорічний захід присвячений необхідності надання більш широких повноважень місцевим органам влади. Зокрема, сьогодні говоритимуть про зміни у сферах економічного розвитку, фінансування, містобудівної політики та можливості впровадження електронного врядування. Як зазначив Андрій Садовий, міський голова Львова, місцеве самоврядування – це локомотив, який може вивести Україну на нову орбіту розвитку.

«Якщо місто не буде працювати один день – це катастрофа. Зараз ми маємо унікальну можливість – до 25 травня – усе змінити. Власне місцеве самоврядування – це локомотив, який може вивести Україну на нову орбіту розвитку. Ми маємо 450 міст – це 450 турбореактивних двигунів, які працюють на холостому ходу, бо повноваження забрані. Сьогодні має спрацювати така річ, як інстинкт самозбереження», - зазначив Андрій Садовий, міський голова Львова.

Форум має на меті звернути увагу суспільства на роль органів місцевого самоврядування у підтримці розвитку громадянського суспільства, а також ініціювати конкретні зміни, спрямовані на надання більших повноважень місцевим громадам та виокремлення механізмів успішного місцевого розвитку.

Під час заходу делегати форуму планують виробити спільне бачення та узгодити дії органів місцевого самоврядування українських міст, створити майданчик для діалогу між представниками органів місцевого самоврядування і центральних органів влади в Україні та прийняти резолюцію мерів українських міст до центральних органів влади, яку скерують Президентові України, Кабінету міністрів, Верховній Раді України, українській та міжнародній спільнотам.

На захід прибули міністри України, представники посольств європейських країн, міські голови та представники міст обласного та районного значення, делегати від міжнародних організацій та дипломатичних місій, українські та іноземні експерти в галузі місцевого самоврядування.

У перший день форуму відбудеться 6 панельних дискусій на такі теми:

  • Реформа місцевого самоврядування;
  • Місце громадянського суспільства в місцевому самоврядуванні;
  • Формування та державна підтримка економічної політики місцевого самоврядування;
  • Фінансові можливості місцевого самоврядування;
  • Електронне врядування та розвиток інформаційних технологій;
  • Проблеми втілення містобудівної політики органами місцевого самоврядування.

У другий день делегати обговорюватимуть наступні теми:

  • Український досвід впровадження місцевого економічного розвитку;
  • Практики вирішення проблем місцевого розвитку за участю громадян;
  • Прозорість функціонування органів місцевого самоврядування.

Організатори та партнери форуму: КУ Інститут міста, Львівська міська рада, Офіс Ради Європи в Україні, проект «Місцевий економічний розвиток міст України», Німецьке товариство міжнародного співробітництва, Програма розвитку ООН в Україні та Львівське регіональне відділення Асоціації міст України.

Он-лайн трансляцію панельних дискусій забезпечить Львівська міська рада і продакшн-студія «Твоє місто».

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: