На кожне випробування можна дивитись, як на шанс, - Чавдарова

Сьогодні у Львові розпочав свою роботу Форум місцевого самоврядування. Цього дня основними темами для розмови є реформа місцевого самоврядування, зміни у сфері економічної політики, електронне врядування та розвиток інформаційних технологій.

Участь у Форумі цьогоріч беруть понад 120 учасників, серед яких міністр Кабміну України, посли європейських держав, міські голови та представники міст обласного та районного значення, делегати від міжнародних організацій та дипломатичних місій, українські та іноземні експерти в галузі місцевого самоврядування.

Зокрема, після закінчення першої панельної дискусії відбулася зустріч кількох її учасників із представниками ЗМІ. Серед присутніх – Гінка Чавдарова, виконавчий директор Національної асоціації муніципалітетів Республіки Болгарія, експерт Програми Ради Європи «Посилення інституційної спроможності органів місцевого самоврядування в Україні».

«Я тут, щоб показати, що навіть у державах, які впродовж дуже тривалого часу є унітарними, можлива децентралізація, і тут можна створити дієву місцеву владу. Я повністю поділяю думку міського голови Львова, що на кожне випробування можна дивитись, як на шанс. Вони дають нам можливість ставати кращими, розвиватися. Кілька років тому економічна криза вдарила по містах Болгарії, і поки центральна влада ще думала, що робити, ми розробили нашу антикризову програму», - зазначила Гінка Чавдарова.

Нагадаємо, що основною метою цьогорічного Форуму місцевого самоврядування є ініціювати конкретні зміни, спрямовані на надання більших повноважень місцевим громадам, а також виокремити механізми успішного місцевого розвитку.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: