Розраховуйте на нас, - представник Ради Європи

 Сьогодні у Львові розпочав роботу ІІ Всеукраїнський Форум місцевого самоврядування. Цьогорічний захід присвячений необхідності надання більш широких повноважень місцевим органам влади. Зокрема, сьогодні говоритимуть про зміни у сферах економічного розвитку, фінансування, містобудівної політики та можливості впровадження електронного врядування.

Як зазначив під час другої панельної дискусії керівник Департаменту демократичних інститутів та врядування Генерального секретаріату Ради Європи Альфонсо Зарді, вони були розчаровані і їм було прикро бачити, що тривалий час реформи у сфері місцевого самоврядування не впроваджувалися. За його словами, Рада Європи готова підтримати Україну на шляху децентралізації влади та  розвитку місцевої демократії.

«Ми будемо підтримувати Україну. Рада Європи, за допомогою міжнародних донорів, має ряд програм для рішення цих проблем. Будемо підтримувати Україну у напрацюванні законів, які мають бути прийняті і впроваджені. Розраховуйте на нас. Ми допоможемо вам у досягненні цієї цілі – демократії  на місцевому рівні», - зазначив Альфонсо Зарді.

Нагадаємо, ІІ Всеукраїнський Форум місцевого самоврядування «Місцева влада: відповідальність без повноважень» присвячений проблемі розриву повноважень та зобов’язань органів місцевого самоврядування.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: