Садовий хоче скоротити викиди вуглекислого газу

У рамках ІІ Всеукраїнського Форуму місцевого самоврядування відбулася панельна дискусія «Формування та державна підтримка економічної політики місцевого самоврядування». З пропозиціями виступила директор департаменту економічної політики ЛМР Ірина Кулинич.

«У 2014 році нам вдалося зареєструвати в державному реєстрі свій індустріальний парк в Рясному 2, який ми хочемо створити. Проблема в тому, що Закон України «Про індустріальні парки» не діє в повній мірі. Немає чіткої державної підтримки, яка буде надаватися інвестору, який прийде в цю зону для створення свого підприємства. Також потрібно продумати питання про відміну орендної плати за земельну ділянку для керуючих компаній, або надати право постійного користування такої земельної ділянки комунальному підприємству.

Було б добре, якби ми могли отримати якусь допомогу з державного бюджету для інженерно-транспортної інфраструктури.

В державі відсутній механізм відповідальності власників приміщень за їх утримання. Занедбані приміщення стоять, і ми, як орган місцевого самоврядування, нічого з цим зробити не можемо. Коли навіть приходить іноземний інвестор до одного з акціонерів, щоб розмістити своє виробництво, інвестор відмовляється через високий рівень оренди і їде з міста. Треба передбачити якісь зміни в нормативно-правових актах, щоб передбачити відповідальність власників приміщень за їх стан.

Щодо проведення державних закупівель, ми пропонуємо з 74 днів зробити здійснення закупівлі дуже конкретно: внести зміни по публікації оголошення з двох тижнів до одного тижня, про результати закупівлі – з 7 днів до 3.

Цікаве питання – енергетичний розвиток. Місто Львів було одним з перших підписантом Угоди мерів серед європейських міст. Відповідно до підписаної угоди, ми повинні виконувати всі ті речі, за які беремо на себе відповідальність. Ми підготували і затвердили на сесії Програму сталого енергетичного розвитку до 2020 року. Але ця програма передбачає скорочення викидів вуглекислого газу. На жаль, в нас зараз немає механізму, як ми повинні обрахувати ці викиди. Також невирішеною проблемою є енергоаудит. Остання річ – це кваліфіковані енергоменеджери. На жаль, наші вузи не готують таких спеціалістів. Щоб бути кваліфікованим енергоменеджером, треба володіти хоча б однією іноземною мовою», - розповіла директор департаменту економічної політики ЛМР Ірина Кулинич.

Нагадаємо, Форум місцевого самоврядування триватиме у Львові ще завтра. Загалом перший день зібрав майже 170 учасників, серед них – більше 15 мерів міст.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: