У Львові є проблеми із використанням Інтернету

У межах ІІ Всеукраїнського Форуму місцевого врядування відбулася панельна дискусія «Електронне врядування та розвиток інформаційних технологій». Про розвиток інформаційних технологій в Україні і, зокрема у Львові, розповів директор департаменту «Адміністрація міського голови» ЛМР Андрій Москаленко.

«Якщо подивитися на рейтинг України, беручи до прикладу інноваційний індекс, ВВП, індекс демократії, то бачимо, що Україна посідає далеко не перші місця. Коли ми введемо в Google «електронне врядування» українською мовою, то знайдемо близько 150 тисяч відповідників, а англійською мовою – близько 168 млн. Тобто, десь в таких показниках ми сьогодні відштовхуємося в розвитку технологій.

Ми маємо критичну проблему з тим, хто використовує Інтернет, тому що люди від 18 до 30 років – це активні користувачі, а від 35-40 – йде великий спад. Натомість, якщо взяти структуру Львова, то головна кількісна структура населення міста розпочинається від 40 років. Тобто, є величезний кластер, який сьогодні неохоплений і який потрібно навчати. У місті 39 % не використовують комп’ютер, тому що вони не вміють, а 20 % не користуються, бо в них немає технічних можливостей приєднатися до Інтернету. Щодо сервісів, які потрібно розвивати, то має бути трикутник: влада – бізнес – мешканець», - розповів директор департаменту «Адміністрація міського голови» Львівської міської ради Андрій Москаленко.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: