Україна зараз знаходиться на передовій захисту свободи, демократії і безпеки у Європі, - експерт

У Львові продовжує свою роботу Всеукраїнський форум місцевого самоврядування. Серед присутніх – понад 120 учасників, зокрема, представники посольств європейських держав.

Після другої панельної дискусії на тему «Громадське суспільство та місцеве самоврядування» відбулась зустріч представників посольств із журналістами, на якій вони висловили свою всебічну підтримку Україні у здійсненні реформ місцевого самоврядування. Серед учасників брифінгу був також керівник відділу міжнародної співпраці Посольства Канади в Україні – Стівен Поттер.

«Це історичний шанс для України – зреалізувати серйозні всеосяжні реформи. Мені здається, саме за це боролись ті люди, які стояли під час демонстрацій на Майдані. Вони стояли там, щоб жити в нормальній країні, щоб рішення приймались у правильний спосіб, і щоб їхні голоси були почуті», - зазначив С. Поттер.

Також було сказано, що Канада завжди готова підтримати Україну – не лише морально, а й фінансово. Зокрема, канадський Уряд готовий виділити нашій країні фінансову підтримку в сумі 200 млн дол., але лише при виконанні умов МВФ.

«Ми вважаємо, що Україна зараз знаходиться на передовій захисту свободи, демократії і безпеки у Європі. Я маю на увазі, не лише географічні кордони, що визначають територію України, а й те, що ця боротьба на передовій відбувається й на місцевому рівні. Реформа на місцевому рівні, місцева демократія є надзвичайно важливими для України. Саме тому Канада, у співпраці з такими нашими партнерами як Швейцарія, Польща, ЄС, США та інші, завдяки програмам технічної підтримки, робить все можливе, щоб сприяти реформі місцевого самоврядування в Україні. Ми хочемо, щоб наші програми були успішними та ефективними, щоб та технічна підтримка, яку ми надаємо, і щоб ті радники, яких ми надсилаємо в Україну, були якомога ефективніше використані», - додав С. Поттер.

Нагадаємо, що Форум місцевого самоврядування відбувається уже вдруге. Цьогоріч він проводиться з метою ініціювати конкретні зміни, спрямовані на надання більших повноважень місцевим громадам, а також на виокремлення механізмів успішного місцевого розвитку.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: