Врятувати рядового Гураля

21 березня підозріла «ініціативна група» зробила ще одну спробу частково легімітизувати нового прокурора Львівщини Володимира Гураля. Представлення пана Гураля зірвалось через те, що керівник «Афганської сотні» Ігор Коцюруба виволік «за шкірку» новопризначенця з «Роксу», а перша спроба створення ручної Громадської ради зазнала фіаско 11 березня через журналістів, із якими надто ініціативні громадяни вступили в діалог. Тому цього разу фанати нового прокурора діяли більш витончено.
   Спочатку 19 березня 2014 року на офіційному сайті облпрокуратури було повідомлено, що 21 березня о 15:00 у приміщенні цієї ж облпрокуратури, з ініціативи облпрокуратури зберуться представники громадських організацій, котрі там створять так звану Громадську раду для контролю за тією ж облпрокуратурою! Ініціатором цього контрольного органу  стала… сама облпрокуратура!!! 
 
Найцікавіше, що вже 20 березня на сайті облпрокуратури (і на вході до неї з проспекту Шевченка) з’явилось оголошення, що «великий хурал» переноситься на тиждень, бо, мовляв, не всі спраглі стати на варті законності встигли подати заявки. Аби пересвідчитись, що це справді так, до обгорілої в «Ніч гніву» споруди підтягнулись львів’яни, члени розмаїтих ГО, спортсмени з активною, але непроплаченою громадською позицією. І їхні підозри виявились небезпідставні! Попри анонсоване скасування цього курултаю, під стінами силового відомства зібрались усі ті, хто вже давно і міцно перебуває в дружніх стосунках з п. Володимиром Гуралем, хоча цього разу їхні лави були ще й підсилені десятком «афганців», які, як з’ясувалось, уже встигли подати і зареєструвати свої заявки на участь в цих «установчих зборах». Найсмішніше, що серед 32-х організацій, котрі вже задекларували своє бажання увійти в цю варту закону, виявились такі потужні, як «заступник декана юридичного факультету університету» і «адвокат такий-то (прізвище, ім’я, по батькові)» Правда, серйозний підхід до проблеми?
 
   Попри намагання людей із лав прихильників нового прокурора зайти в приміщення, їхні опоненти цього не допустили. Один з ораторів, намагаючись взагалі зірвати створення підгодованої прокуратурою «ручної ради», запропонував перенести її створення аж на місяць. Це спричинило шалений спротив представників певних громадських ініціатив, котрі просто не розуміють, що їхній псевдоконтроль НІКОМУ НАРАЗІ НЕ СТРАШНИЙ, а їхній юначий шал владоможці використовують у своїх шкурних цілях. Інколи складалося враження, що навіть не всі ті, хто прийшов протестувати проти фігури В. Гураля, розуміють, що власне сама Громадська рада при прокуратурі не дуже то й комусь у самій прокуратурі потрібна, й тому всі спроби створити якусь «правильну» раду на Погулянці виглядають просто кумедно. А аргументи на кшталт «давайте нехай у цю раду увійдуть ті, хто найбільше доклався до перемоги Майдану» — не лише наївні, а й смішні. Це ж яким чином треба буде мірятися своєю «майданністю»? Скільки ти приміщень більше підпалив? Чи за кількістю кинутої бруківки? Чи, може, скільки ти разів з’їздив на Майдан до Києва? Якось це, панове, трохи по-дитячому і по-рагульськи…
 
   Але наразі програму-мінімум виконано: прокурор Львівщини Володимир Гураль залишився без організації, яка нібито мала, вибачте за каламбур, контрольовано контролювати його діяння. Та чи надовго?...
    …Громадська рада Львівської ОДА звернулась до прокурора Львівської області Володимира Гураля із проханням створити нову ініціативну групу з представників громадських організацій. Про це йдеться у зверненні, яке підписав голова комісії з взаємодії з органами державної виконавчої влади та співпраці із правоохоронними органами, органами юстиції В. Леськів, —повідомив 25 березня сайт Львівської ОДА. У відповідь з’явилась заява облпрокуратури, що вони, мовляв, не проти народної ініціативи.
 
   Цікавий діалог відбувся під час самого пікетування. Обурена працівниця прокуратури запитала: «О! Скільки вас сьогодні! А де ви всі були, коли нас уночі палили?!!» На що один з учасників акції відказав: «Вибачте, пані, але тієї ночі я не міг тут бути». — «Чому це?» — «Бо я тоді палив СБУ».  
 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: