Вибори до місцевих рад у 2015 році повинні пройти на новій основі, - експерт

Сьогодні, 27 березня, у Львові розпочав свою роботу Другий всеукраїнський форум місцевого самоврядування. На порядку денному – питання реформи місцевого самоврядування, змін у сфері економічної політики, розвитку інформаційних технологій, а також проблеми втілення містобудівної політики органами місцевого самоврядування.

Серед присутніх на цьогорічному Форумі – понад 120 учасників, а саме міністр Кабміну України, посли європейських держав, міські голови та представники міст обласного та районного значення, делегати від міжнародних організацій та дипломатичних місій, українські та іноземні експерти в галузі місцевого самоврядування.

Зокрема, після закінчення першої панельної дискусії відбулася зустріч кількох її учасників із представниками ЗМІ. Серед присутніх – Анатолій Ткачук, директор з науки і розвитку Інституту громадянського суспільства, експерт Ради Європи.

«Торік у березні мала бути підписана реформа місцевого самоврядування, але цього так і не сталось. Зараз внесено нову редакцію цієї концепції, яка є дуже мобільною і ставить дуже амбітні цілі: впродовж 2014 року прийняти усі необхідні закони, щоб вибори до місцевих рад у 2015 році пройшли на новій основі. Наше завдання – перевести ідеї, які давно вже визріли в Україні, у реальні кроки. Сьогоднішній Форум має надати нам імпульс. Люди готові до змін, хоч деякі політики це і заперечують», - зазначив Анатолій Ткачук.

Нагадаємо, що основна мета цьогорічного заходу полягає в тому, щоб ініціювати конкретні зміни, спрямовані на надання більших повноважень місцевим громадам, а також виокремлення механізмів успішного місцевого розвитку.

Організаторами й партнерами Форуму є КУ Інститут міста, Львівська міська рада, Офіс Ради Європи в Україні, проект «Місцевий економічний розвиток міст України», Німецьке товариство міжнародного співробітництва, Програма розвитку ООН в Україні та Львівське регіональне відділення Асоціації міст України.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: