Кубіва просять зберегти банк «Форум» (фото, відео)

Сьогодні, 28 березня, біля управління Національного банку у Львівській області громадська організація вкладників та клієнтів банку «Форум» провела акцію із прохання не допустити закриття та повної ліквідації банку «Форум», який входить у п’ятірку лідерів банківської сфери України за кількість вкладів фізичних осіб.

Про це повідомив кореспондент Дивись. Інфо.

Учасники акції ставлять перед собою завдання захистити інтереси вкладників та клієнтів банку, долучитись до розробки шляхів та способів відновлення платоспроможності банку, контролювати їх реалізацію.

Вони також розповідають, що ініціативні групи із захисту прав вкладників та клієнтів банку «Форум» створені у багатьох обласних центрах України.

банк2

Активісти кажуть, що бізнесмен Вадим Новінський купив банк і йому дісталось від попередніх власників проблем на 2,5 мільярди гривень. Тому ще у жовтні минулого року він звернувся до Національного банку Українит із прохання про рефінансування банку «Форум».

14 березня НБУ замість чергового траншу коштів увів у банк тимчасову адміністрацію, яка почала проводити інвентаризацію майна та коштів банку. Зроблено це було тому, оскільки банк не змін виконати 10% своїх зобов’язань, що передбачає введення тимчасової адміністрації. Також розпочався пошук нового інвестора банку.

Учасники пікету кажуть, що, за їх інформацією, уже є три потенційних нових інвестори банку, два з яких є іноземними і один – український, однак їх прізвища ніхто не розголошує.

Тому клієнти банку «Форум» звертаються до голови Національного банку України Степана Кубіва із проханням зберегти банк від закриття й не надавати рефінансування українських банків за політичними ознаками. Вони переконують: проблеми у банку «Форум» можуть негативно вплинути на усю українську економіку, адже якщо такий стійкий банк виявився «хитким», то що може бути із іншими фінансовими установами країни.

Зазначимо, що сьогодні спливає двотижневий термін, протягом якого НБУ повинен визначити нового інвестора «Форуму».

Деталі дивіться у відео Дивись. Інфо:

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: