Львівським правоохоронцям повернуто третину вогнепальної зброї, викраденої з міліції

Правоохоронцям Львівщини вже повернуто третину вогнепальної зброї, яка була викрадена з підрозділів міліції Львова під час подій в ніч з 18 на 19 лютого 2014 року. Після проведеної інвентаризації встановлено, що бракує ще 617 одиниць табельної вогнепальної зброї. Про це повідомив під час засідання круглого столу yачальник штабу Головного управління ГУМВС України у Львівській області Юрій Гладун, передає УНН.

"Проведеною інвентаризацією встановлено, що було втрачено 935 одиниць табельної вогнепальної зброї, на даний час, після повернення зброї громадянами, бракує 617 одиниць. Це все табельна вогнепальна зброя, яка знаходилась на озброєнні в 5 райвідділах міста та Львівському міському управлінні міліції. З них 80% - пістолети "Макарова", - розповів Юрій Гладун.

Він зазначив, що під час проведення місячника добровільної здачі зброї та з початку проведення операції "Зброя та вибухівка" було повернуто частину викраденої зброї, однак, більша частина повернулася, коли правоохоронці почали проводити санкціонова ні обшуки.

"Багато громадян почали підкидати зброю, ми маємо випадок коли анонімно підкинули 54 пістолети "Макарова", автомати Калашникова. В першу чергу це зумовлено тим, що ми почали проводити обшуки і виявляти вогнепальну зброю під час них. І люди, які можливо випадково під час тих подій зброю забрали, усвідомили, що за це передбачено кримінальну відповідальність", - відмітив Юрій Гладун.

Він повідомив про факт, коли "львівська" зброя з‘явилася в Києві: "Один пістолет із Галицького райвідділу був залишений в Борисполі під час масової бійки. Після перевірки було встановлено, що зброя саме зі Львова".

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: