Місцеві ради позбавили права керувати коштами, - Іщук

У рамках Форуму місцевого самоврядування відбулася панельна дискусія «Фінансові можливості місцевого самоврядування». Одним з питань обговорення було питання взаємодії місцевого самоврядування та казначейства,.

«Органи місцевого самоврядування не забезпечені ресурсами. Держава делегує кошти, але не активує їх. Це на сьогоднішній час велика проблема. Ще один недолік - проблема державного казначейства, яке часто займається тим, чим не мало б займатися, - зазначив експерт аналітичного центру Асоціації міст України Олександр Слобожан.

«Сьогодні така ситуація, коли дуже важко перерозподілити кошти з державного бюджету у громадський. Сьогодні ми приймаємо резолюцію, але не забуваймо, що жодне із минулорічних рішень державою  прийнято не було. Більше того, місцеві ради позбавили права вільно керувати коштами, яке делегувала нам держава. Ці гроші можна залишити в казначействі, але виключно як окремий рахунок. Є ціла низка проблем, якими треба займатися. Зокрема, втрата контролю над видатками, все контролює казначейство; проблема з диференціацією заробітної плати працівникам різних рівні», - зазначив директор департаменту фінансової політики ЛМР Олег Іщук.

Провідний банкір Департаменту муніципальної та екологічної інфраструктури ЄБРР Денис Гайовий акцентував увагу на необхідності спрощення процедури отримання муніципальних гарантій.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: