У квітні у Львові говоритимуть про аутизм

2 квітня о 13:00 на другому поверсі мистецької галереїДзиґа(вул. Вірменська, 35) відкриють виставку фотографійПросто Трохи Інші. Цією подією у Львові почнеться однойменна серія акцій, присвячена Міжнародному дню інформування про аутизм, повідомляють організатори.

Серія “Просто Трохи Інші” - це портрети дітей-аутистів, зроблені молодими львівськими фотографами у середній загальноосвітній школі-інтернаті “Довіра” (вул. Короленка, 1). Саме там діти з таким діагнозом можуть отримати повну середню освіту. Експозиція триватиме до Великодня. Відвідувачі “Дзиґи” матимуть можливість зробити благодійний внесок, оплативши відповідний пункт у рахунку або залишивши гроші в скриньці.

Саме 2 квітня організатори також закликають львів'ян долучитися до флеш-мобуЛьвів у блакитному”. Блакитний є міжнародним символом аутизму, у такий спосіб усі охочі зможуть виявити свою толерантну позицію.

Крім цього, організатори акції закликають власників кафе та ресторанів 2 квітня змінити освітлення літніх майданчиків на синє — на знак підтримки дітей з аутизмом. У цілому світі саме у квітні відбувається акція "Go blue for autism", учасники якої вдягають блакитне, а найкращі будівлі Барселони, Відня, Парижу та інших міст підсвічують в цей день синім кольором; організовують забіги та марафони у костюмах смерфів, пекарні випікають тістечка зі синім кремом.

10 квітня о 18.30 в антикафе “CoMMuna” (вул. Галицька, 1) у межах проекту “Вуличний Університет” відбудеться лекція на тему аутизму, яку проведе відомий психотерапевт Олег Романчук.

26 квітня на території офісу “Видавництва Старого Лева” (вул. Лемківська, 15-а, р-н Палацу культури ім. Хоткевича) відбудеться Гаражний Розпродаж, під час якого можна буде придбати книги за видавничими цінами, фотографії проекту “Просто Трохи Інші”, а також отримати автограф улюбленого автора та послухати добру музику.

30 квітня фотовиставка “Просто Трохи Інші” продовжиться у Львівському Палаці Мистецтв — там анонсують зустрічі у форматірівнийрівному, виступи дитячих колективів, інше.

Зібрані під час серії акцій “Просто Трохи Інші” кошти спрямують на облаштування спортивного майданчика у школіДовірата на інші потреби інтернату (діти потребують “кімнати соціалізації”, сенсорного екрану “Світ у долонях”, інших сертифікованих програм та обладнання для навчання та реабілітації).

діти-аутизм

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: