У Львові обговорили перспективи молодіжного підприємництва

В актовій залі Львівського екологічного коледжу ЛНАУ (м. Львів, вул. Я. Райніса, 7) відбувся представницький «круглий стіл» за темою: «Молодіжне підприємництво: перспективи та проблеми розвитку у Львівській області», під час якого були обговорені актуальні питання щодо можливостей започаткування та ведення підприємницької діяльності серед молоді Львівщини, пошуку нових можливостей для реалізації студентських бізнес-ідей в практику, взаємостосунків між державними установами, підприємницькими структурами та громадськими організаціями щодо сприяння розвитку молодіжного підприємництва Львівщини тощо, повідомила Дивись. Інфо заступник начальника управління молоді і спорту ЛОДА Оксана Вацеба.

Організатори заходу: управління молоді та спорту Львівської обласної державної адміністрації, Львівський обласний молодіжний центр праці, Львівський екологічний коледж ЛНАУ.

Під час цієї зустрічі було відзначено також переможців й номінантів обласного конкурсу бізнес планів за програмою XV Всеукраїнського конкурсу бізнес планів підприємницької діяльності серед молоді, який проводився у 2013 році. Конкурсантів нагороджували заступник начальника управління молоді та спорту Львівської облдержадміністрації Оксана Вацеба та директор Львівського обласного молодіжного центру праці Леся Довганик.

За результатами поданих бізнес ідей визначилося чотири основних напрямки, а саме: інформація та навчання, консультаційні послуги, туризм та виробництво. Ці напрямки в подальшому будуть розвиватися на базі бізнес майданчика Львівського обласного молодіжного центру праці, що починає працювати у 2014 році. Можливості такого бізнес майданчику якраз і було апробовано під час круглого столу. Консультанти зініціювали створення мережі Клубів «Подорожній» на базі Львівського екологічного коледжу та Самбірського технікуму економіки та інформатики.

В подальшій роботі круглого столу з питань розвитку молодіжного підприємництва взяли участь представник Державної служби України з питань регуляторної політики Т. Медвецький, підприємці, науковці, студенти Львові, Стрия, Самбора, Бродів, Турки.

Учасники круглого столу також зазначили, що розвиток молодіжного підприємництва має стати пріоритетним напрямом економічної політики країни: мають розвиватися програми підтримки розвитку молодіжного підприємництва в Україні, програми для підтримки СТАРТапів тощо.

Довідково.

У Львівській області на початок 2014 року проживає 757,9 тис. молодих осіб віком від 15 до 34 років, що становить 30% від загальної кількості мешканців області.

На Львівщині функціонує 67 вищих навчальних закладів, в яких навчається понад 146 тис. студентів, переважна більшість з яких мають власні креативні ідеї, запал, бажання і прагнуть творчо зреалізувати свій потенціал.

Майже 90 % студентів вважає, що при сприятливих умовах молодь може займатися підприємницькою діяльністю, а 15 % через 15 років прагнуть мати власну справу.

Найбільш активні вже сьогодні пробують свої сили беручи участь у різноманітних конкурсах, тренінгах, семінарах тощо.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: