У Львові 42 сім’ї отримують допомогу при усиновленні дитини

Управління соціального захисту повідомляє, що допомога при усиновленні дитини призначається усиновлювачу, який є громадянином України, постійно проживає на її території та усиновив дитину з числа дітей-сиріт або дітей, позбавлених батьківського піклування (якщо усиновлювачами є подружжя - одному з них на їх розсуд), повідомила прес-служба ЛМР.

«Допомога при усиновленні дитини призначається громадянам на кожну дитину у  розмірі  та в порядку, що встановлені для виплати допомоги при народженні першої дитини, на дату набрання законної сили рішенням про усиновлення. Допомога призначається за умови, що звернення за її призначенням надійшло не пізніше 12 календарних місяців з дня набрання законної сили рішення суду про усиновлення дитини», - повідомила начальник Галицького відділу управління соціального захисту ЛМР Марія Подоляк.

Для оформлення допомоги при усиновленні слід звернутись до районних відділів управління соціального захисту з такими документами:

заява одного з усиновлювачів;

  • копія свідоцтва про народження дитини, виданого державним органом реєстрації актів цивільного стану після внесення змін до актового запису про народження дитини на підставі рішення суду про усиновлення дитини;
  • копія рішення суду про усиновлення дитини.

 За перші два місяці 2014 року управлінням соціального захисту профінансовано державної допомоги при усиновленні дитини на суму 111,5 тис. грн. В березні поточного року на обліку в управлінні соціального захисту Львівської міськради перебувало 42 отримувачі допомоги при усиновлені дитини.

«Для зручності львів’ян, економії їх часу та оперативності обслуговування, в управлінні соціального захисту діють послуги можливості запису на прийом по телефону чи інтернету через сайт управління соцзахисту «Львів соціальний». Прийом мешканців за попереднім записом здійснюється щовівторка та щочетверга», - повідомив в. о. начальника управління соціального захисту Львівської міської ради Ігор Кобрин.

Записатись на прийом в «єдину приймальню» в режимі «онлайн» чи отримати більше інформації про різні види допомог можна на сайті «Львів соціальний»: http://www.social.lviv.ua.

Для отримання детальної інформації про різні види соціальних гарантій мешканці Львова можуть звертатись за консультаціями до  відділів соціального захисту за місцем проживання за телефонами:

 

Галицький: тел.:  261-44-50 (вул. Ф. Ліста, 5)
Личаківський: тел.:  235-71-62 (вул. Театральна, 10)
Залізничний: тел.:  295-82-28 (вул. І. Виговського, 34)
Франківський: тел.:  237-50-81 (вул. Генерала Т. Чупринки, 85)
Шевченківський: тел.:  252-28-40 (вул. В. Липинського, 11)
Сихівський: тел.:  254-64-80 (просп. Червоної Калини, 66)

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: