Громадськість Львівщини пропонує почати люстрацію зі звільнень 11 чиновників. Список

Люстраційний комітет Майдану Львівщини оприлюднив список 11 чиновників, зі звільнень яких пропонує почати процес люстрації на Львівщині депутатам обласної ради та голові Львівської ОДА.

«Ми, представники громадськості Львівщини, констатуємо небажання центральної та місцевої влади займатися процесами люстрації на всіх рівнях. При цьому, не бачимо навіть декларацій про наміри виконувати цю вимогу Майдану у тих, хто вже сьогодні перебуває у керма, в тому числі на Львівщині. Свідчення громадськості, численні повідомлення у відкритих медіа, не заважають і надалі успішно перебувати у керма одіозним чиновникам. Зокрема, як тим, чий «внесок» у справу Майдану давно доведено, так і тим, чия корумпованість не підлягає жодним сумнівам», – йдеться у заяві Люстраційного комітету Майдану Львівщини.

Як зазначається, окремі із них були фігурантами низки журналістських розслідувань, проте місцева влада поки що не сформулювала позиції щодо позбавлення їх посад та способу вирішення цього питання.

Відтак, Люстраційний комітет Майдану Львівщини звертається до депутатів Львівської обласної ради з вимогою дати принципову оцінку і вжити заходів щодо звільнення чиновників, «рівень корупції яких не потребує додаткових доведень, а управлінські дії під час подій Майдану були ганебними і відбувалися з численними порушеннями службових повноважень».

«Ми звертаємося до голови Львівської ОДА Ірини Сех з вимогою звільнити та невідкладно скерувати клопотання про звільнення з посад тих, хто давно заплямував свої відомства корупційними оборудками, разом з тими, хто відзначився «допомогою» під час грудня 2013 – лютого 2014, – сказано в заяві, пише ЗІК.

Люстраційний комітет Майдану Львівщини наводить список чиновників, який не є вичерпним, проте саме з їхніх звільнень пропонує почати процес люстрації на Львівщині депутатам обласної ради та голові Львівської ОДА:

1. Пацеляк Ростислав Ярославович – Командир Львівського БМОП «Беркут»;

2. Штикало Дмитро Ігорович – начальник Державної екологічної інспекції у Львівській області;

3. Ярмус Степан Станіславович – начальник Головного управління держземагентства у Львівській області;

4. Сірків Михайло Миколайович – Начальник інспекції державного архітектурно-будівельного контролю у Львівській області;

5. Левик Андрій Степанович – начальник відділу охорони культурної спадщини та культурних цінностей ЛОДА;

6.Тирчик Андрій Богданович – начальник Львівського обласного управління лісового та мисливського господарства;

7. Талоха Євген Іванович – начальник Управління Укртрансінспекції у Львівській області;

8. Хом’як Мирослав Степанович – Директор департаменту екології та природних ресурсів;

9. Багряк Андрій Степанович – начальник Головного управління юстиції у Львівській області;

10. Попазогло Сергій Миколайович – Начальник Львівської митниці Міндоходів;

11. Скиба Ярослав Дмитрович – начальник Головного управління Державної міграційної служби у Львівській області.

«Подальші зволікання зі звільненням із займаних посад вищевказаних чиновників засвідчуватимуть про бажання консервувати як стару систему влади, так і всеосяжну корупцію, – йдеться у заяві. – Нагадуємо усім політикам про другу вимогу Майдану: «Люстрація!» І пропонуємо не запізнюватися з її виконанням!».

Нагадаємо, що 28 березня фігурантами відкритої громадської люстрації у програмі Люстраційного комітету Майдану Львівщини «Люстрація» (щоп’ятниці о 22.00 на телеканалі ZIK) стали кандидати на посаду начальника ГУ МВС у Львівській області полковник міліції Володимир Дитюк, генерал-лейтенант міліції у відставці Віталій Максимов та полковник міліції у відставці Дмитро Загарія.

Додамо, що модераторів та експертів наступної «Люстрації» визначать сьогодні під час засідання Люстраційного комітету Майдану Львівщини.

Як відомо, «Люстрація» – програма Люстраційного комітету Майдану Львівщини, куди увійшли відомі журналісти незалежних медіа, авторитетні громадські діячі та активісти. Щоб процес люстрування був прозорим та відкритим для громадськості, телеканал ZIK виділив ефір у прайм-таймі для програми Комітету Майдану «Люстрація».

Модераторів прямих ефірі та склад учасників програми визначає редакційна рада Люстраційного комітету Майдану Львівщини. Контент програми не є власністю телеканалу ZIK та є у вільному доступі для використання всіма медіа, громадськими організаціями.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: