Коли дитина естетично розвивається, вона по-іншому бачить цей світ, - Садовий

Новий Дитячий осередок  ̶ «СмАрт-клуб» розпочинає діяльність у Львові. Понад 50 дітей матиме змогу змістовно проводити дозвілля, й відвідувати безкоштовні заняття в гуртку, повідомили Дивись. Інфо у прес-службі ЛМР.

Заклад відкрили Дитячі клуби Галицького району. Адреса «СмАрт-клубу»: вул. І. Франка, 54.

Вік дітей для занять у гуртку: молодша група (8 - 11  років), старша група (12 - 15 років). Дні занять – понеділок, середа, четвер (15.30 – 18.30 год.).

У 2013 році в приміщенні клубу за кошти міського бюджету проведено капітальний ремонт на суму 141 500 грн.

31 березня в гуртку розпочала роботу студія макетування та дизайну. В планах гуртка – створення об'ємних макетів та композицій, серед яких:  львівські будинки, замки, машини, маски, книги.

Мета студії макетування та дизайну: навчити дітей самостійно створювати просторові моделі, розвивати логічне мислення, конструкторські здібності, моторику дрібних м’язів, виховати естетичний смак, терпіння, необхідність доведення розпочатої справи до завершення.

«Львів чи не єдине місто в Україні, де залишились дитячі клуби. В більшості міст їх позакривали, або перепрофілювали – це не правильно. Коли дитина з раннього віку розвивається естетично, вона зовсім по-іншому бачить світ. Коли є естетичне виховання, коли є моживість гармонійно бачити світ, тоді краще сприймається наука та освіта. Добре читати, або добре знати математику – це не є головне, головне – бути людиною, гармонійно любити цей світ.

Я дуже гордий, що у нас в місті такі клуби збережені і ми не просто їх утримуємо, ми відкриваємо нові. Цей клуб не працював дуже давно, але в цьому році ми змогли його відкрити і дітки зможуть займатись тут щодня», - зазначив Андрій Садовий, міський голова Львова.

Довідка

Установи дитячо-юнацьких та молодіжних клубів Львова у 2013 році було профінансовано на суму 3 541 562 грн.

В 2013 р. Дитячі клуби Львова відкрили 10 нових гуртків, в яких мали особливу потребу львівські діти, серед них: англійська мова, оздоровча гімнастика, сучасне декоративне мистецтво, дзюдо, технічний, та ін.

У 2013 році УДЮМКи об’єдналися під єдиним брендом – «Дитячі клуби Львова». Зображення, на якому троє усміхнених діток поміж п’яти веж Львова, стало символом-логотипом дитячих клубів нашого міста.

Загалом мережа УДЮМК має 65 приміщень: 33 задіяно власними ресурсами Дитячих клубів, 18 використовується спільно з ГО, 2 – на ремонті, й 12 є зачиненими, оскільки потребують капітального ремонту. Також для організації гурткової роботи УДЮМК використовують 4 приміщення загальноосвітніх закладів міста Львова – 2 спортзали, 1 актовий зал, 1 шкільний клас.

В Галицькому районі працює 7 клубів з десятьма гуртками: англійська мова, малювання, макетування, 2 танцювальні, бокс, карате, електроніка, музична грамота, рукоділля. Загалом Дитячі клуби Галицького району відвідують понад 350 дітей.

Більше інформації про гуртки і клуби Галицького району – за номером телефону 261-68-48.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: